Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Mivel már két olyan kormánypárti képviselő is megszólalt, aki érdemi szakmai álláspontot osztott meg velünk, ezért szeretnék reagálni elsősorban Czomba államtitkárra.
A Jobbik koncepciója nem a bérek erőszakos emelésén alapul. A mi modellünk, ha vennék a fáradságot és megismernék, egy átfogó, versenyképességet javító, termelékenységet javító modell, termelést támogató adórendszerrel kiegészítve oly módon, hogy reagálnánk arra, amire önök nem reagálnak, hogy a magyar cégek versenyképessége három és fél-négyszeres szinten elmarad a nyugati társaságokétól. Nem azért, mert a magyar emberek kevesebbet vagy rosszabbul dolgoznak, hanem mert olyan gazdasági klímát tetszettek kialakítani, ahol a stratégiai szerződéseikben nemcsak indokolatlanul kedveznek a multihálózatoknak, de ezen szerződésekben egyszer sem kötötték ki a munkabér-kiegyenlítésnek legalább a szándékát, legalább a hosszú távú keretrendszerét.
Itt van előttünk a Globopolis vizsgálata, bárki az okostelefonján elérheti. Ebből kiderül csak a regionális országok vizsgálata alapján, hogy lehet ezt máshogy is. Azt találjuk, hogy míg Magyarországon a tucatnyi legnagyobb multicég átlagosan 0,35 százaléknyi adóterhet vállal, addig Csehországban ugyanez az érték 20 százalék fölötti. Több mint hatvanszor több közterhet vállalnak ott szinte ugyanezek a cégek úgy, hogy nem tépik fel a kábeleket, nem lépnek le az országból.
Tehát aljas hazugság az, amit a miniszterelnök és csapata elmondott Szaúd-Arábiában például, hogy Magyarország csak az olcsó munkaerő és a rugalmas munka törvénykönyve miatt lehet versenyképes. Egyáltalán nincs ez így. A stratégiai szerződéseket kell tehát újragondolni, termelékenységi, versenyképességi fejlődést hozni Magyarországra és azt a gyarmati státuszt kellene felszámolni, aminek a kivándorlás egy tünete. Mert példának okáért a devizahitelesek megoldatlan helyzete vezetett oda, hogy nagyon sokan a nyugati bérből fizetik az itteni devizahitelüket.
Ne tegyenek úgy, mintha ezek a jelenségek nem léteznének, mert rendszerszintű, átfogó megoldás szándékát hoztuk ide, kezeljék ezt tehát a kellő komolysággal! Köszönöm a lehetőséget. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi