DEMETER MÁRTA

Full text search

DEMETER MÁRTA
DEMETER MÁRTA (Független): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A kormány évek óta a szemünk láttára, lépésről lépésre építi ki Magyarországon az autoriter rendszert. A demokratikus intézményrendszer már csak nyomokban és esetleg struktúrákban létezik, de annak semmilyen tartalmi eleme nem működik, hiszen mára pártkáderekkel lett feltöltve az összes ilyen intézmény. Miközben a kormány a közvélemény számára mindig új ellenségképeket kreál, és saját üzleti érdekeit magyar nemzeti érdeknek hazudja, addig teljesen leépíti Magyarország irányába még azt a megmaradt picike nemzetközi bizalmat és annak maradék morzsáit is, ami egyáltalán fellelhető.
Úgy játszanak a magyar néplélekkel és úgy játszanak Magyarország sorsával, hogy nehéz eldönteni, csak égbekiáltóan felelőtlenek, vagy pedig szándékosan árulják el és teszik tönkre saját népüket. Azt gondolom, mind a kettő óriási probléma, és mára mondhatjuk azt, hogy a kormány pszichológiai hadviselést folytat a magyar nép ellenében. És míg ellenségeket rajzol magának a kormány, ugye, éppen Brüsszel vagy az egyetemek, vagy a civil szervezetek, vagy éppen az Egyesült Államok az, addig nemhogy az alapvető biztonsági garanciákat sem adják meg a magyar emberek számára a valós érdemi biztonsági kihívások kezelésében, hanem még a kormány önmaga adja el az ország szuverenitását és biztonságát, mindössze egy szűk haveri kör gazdagodásáért.
Láttuk azt, hogy mi történt a letelepedési kötvények ügyében. Ma is új információk láttak ezzel kapcsolatban napvilágot. Ugye, a Rogán Antalhoz kötődő ügyvédi iroda több mint 6 milliárd forintot kaszált már ezen az üzleten, az offshore cégek pedig több mint 100 milliárdot. De egyébként különösen érdekes a helyzet, hiszen Lázár úr itt az iménti egyik válaszában említette, hogy mennyire fontos volt 2010 után külföldi forrásokat bevonni a magyar állam finanszírozásába.
Különösen érdekes és abszurd ezt akkor hallani, amikor éppen a külföldi támogatásokat kapó civil szervezeteket vegzálja és bélyegzi meg a kormány. Azt gondolom, semmilyen erkölcsi alapjuk nincsen erre. Hiszen akár a letelepedési kötvények kapcsán mondhatjuk, hogy bűnözők pénzéből, illetve akár ellenérdekelt titkosszolgálatok pénzéből, hiszen ők is vásárolhatnak ilyen kötvényeket, finanszírozzák ezek szerint a magyar államot.
Láttuk, mi történt a moszkvai vízumkiadásokkal kapcsolatban, illetve a Pharaon-ügyben is. És mindeközben mindent elkövetnek azért, hogy sakkban tartsák a magyar társadalmat. A fő mottója mára a kormánynak: amit nem tudsz elfoglalni, azt semmisítsd meg. Egyértelműen a magyar nép ellen cselekszik a kormány, egyre inkább kiszolgáltatottá teszi az embereket, hogy sakkban tartsa őket. Látjuk ezt az oktatás területén, hogy mit csinálnak most a munka törvénykönyvével, és számtalan jogfosztást követtek el a magyar emberekkel szemben az elmúlt években.
A vállalhatatlan döntéseiket még dzsentri szokásokkal is megspékelik, hiszen tudjuk azt, hogy a pénzszórásnak milyen kultusza van most már kormányzati körökben. És tudjuk azt, hogy olyan úri hobbik, mint például a vadászat, mennyire fontos a kormányzat szereplői számára; miközben a haverjaik, például Bayer Zsolt is következmények nélkül fenyegethetik meg a magyar embereket. Bizonyára miniszterelnök-helyettes úrnak egyébként nem kell bemutatni.
Azt kell mondjam, nem lesz ez mindig így, egy év múlva, a rezsim bukását követően minden jogfosztó törvény hatályon kívül lesz helyezve, és a magyar emberek biztonságát veszélyeztető és az éktelen korrupciót végrehajtó politikai és szakmai felelősöknek is felelniük kell majd a cselekedeteikért, és ezek a dolgok nem évülnek el, amiket csináltak.
Végezetül a mai napon, Széchenyi Zsigmond halálának ötvenedik évfordulóján enegedjék meg, hogy tőle Az első szarvas című írásából mondjak egy idézetet. „S ha már megsebezte, keresse meg! Ke-res-se addig míg meg nem találja, míg bele nem kopik a talpa, míg bele nem törik a dereka. Mert sebzett vad elvesztése, a döggé lövés gyalázata minden va-dász-vétségen túltesz.” (Dr. Semjén Zsolt: Ez volt az első értelmes mondat.) Azt kell mondjam, hogy a kormány már minden vétségen túltett.
Egy régi mondást még itt szeretnék mondani ezzel kapcsolatban: miniszterelnök-helyettes úr, a vadászból is válhat űzött vad. (Szórványos taps az ellenzék és a szószólók soraiból. - Dr. Rétvári Bence: Ki fenyeget?)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi