SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Őszintén és tisztelettel köszönöm, elnök úr. Államtitkár úr, arra, hogy a demagógiára nem kíván reagálni: bagoly mondja verébnek. Ha önök ezt nem úgy hozzák ide, hogy a magyar családokért akarnak valamit tenni, hanem úgy hozzák ide, hogy hát, a fideszes elit megrendelését sajnos teljesítenünk kell, akkor én azt mondom, hogy elfogadom, így mennek a dolgok, így kormányoznak; de ne demagógiával védjék, ha nem akarnak hasonló reakciókat hallani, mert gyakorlatilag nagyon nehéz másképp reagálni erre. Tehát felejtsük el a magyar családoknak, akiknek a túlnyomó többségét szinte kizárólagosan nem fogja érinteni ez a jogszabály.
Viszont egyvalamire szerettem volna érdemben reagálni abból, amit elmondott. Félreértés ne essék, én nem azt mondtam, hogy a tervezőknek ne legyen felelősségük, mindössze azt mondtam, hogy a kormányzatnak, a hatóságnak is legyen felelőssége. Legény Zsolt képviselőtársamnak is mondom, hogy azért érdekes, amiről beszélünk, mert nem pusztán arról van szó, hogy 300 négyzetméter fölött a családok építsenek vagy ne építsenek, hanem arról van szó, hogy az, aki épített 300 négyzetméter fölött, képes-e arra, hogy egy engedélyeztetési eljárást lefolytasson. Most is lehetséges, bármelyik család építhet ekkora ingatlant, ha ennyi pénze van, mindössze arról van szó, hogy egy tisztességes eljárásban - tisztességes? -, már ahogy ezt a Fidesz nemzeti együttműködési rendszere engedi, tehát egy ilyen eljárásban meglegyen ennek a lehetősége.
Összességében azt, hogy kár érje a családot a tervezői hibák kapcsán, teljesen nyilvánvalóan el kell kerülni, a probléma nem ezzel van, hanem azzal, hogy ez után a jogszabály után kár éri-e a közösséget, a várost, a szomszédokat meg úgy általában a magyar társadalmat meg néhány esetben esetleg a jó ízlésű embereket mindösszességében. Nekik nem fogja senki megtéríteni a kárt, amennyiben önök megszavazzák ezt a jogszabályjavaslatot.
Ezért kértem azt, hogy esetleg mégiscsak gondolják meg a sorsukat és bírálják felül a korábbi álláspontjukat. Köszönöm szépen, elnök úr.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi