SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Először engedjék meg, hogy egy pozitívummal kezdjem. Több olyan vita is van, ahol államtitkár ül itt az államtitkári székben, és ellentétben a többi államtitkárral, legalább államtitkár úr föláll, hajlandó vitatkozni, és nemcsak a zárszóban mondja el a véleményét. Ez egy pozitívum. Aztán ennyi volt, mert utána megszólalt Hollik István, aki utána gyorsan elment innen a teremből, tehát meg sem várja a válaszokat. Remélem, nem fog az a vád érni - de szóltam neki, hogy ne menjen el -, hogy a távollétében mondom azt, hogy ha már közvéleménykutatásokról beszélünk, akkor ő pont egy mérhetetlen pártnak a tagja jelen pillanatban, aki bekerült ide a parlamentbe (Zaj, közbeszólások.), átvette rögtön a fideszes arroganciát, gőgöt és nagyképűséget, nála van a bölcsek köve, és azt hiszi, hogy ő mindent jobban tud.
Én kikérem magamnak, hogy ő azt mondja, mondjuk, hogyha összehasonlítom őt Hegedűsnével, hogy mi nem olvastuk el és nem értünk ehhez. Hát, hogyha valakinek a szakmaiságát így meg lehet kérdőjelezni vagy ő megkérdőjelezheti, akkor én nem hiszem, hogy Hegedűsnének a szakmaiságát meg lehetne kérdőjelezni, főleg úgy, hogy ő azt mondja, hogy a címében benne van.
Nem tudja, hogy vannak olyan törvények, amelynek a címe és a tartalma nem fedi egymást. Volt már erre példa az elmúlt időszakban. És amit én megkérdeznék tőle, csak erre ő már nem fog tudni válaszolni, nekem egyetlenegy kérdésem lenne csak Hollik úrhoz: mielőtt benyújtotta ezt a törvényjavaslatot, tárgyalt-e, beszélt-e, egyeztetett-e Garancsi úrral? Garancsi úrnak van-e bármilyen köze ehhez a törvényjavaslathoz, amit most jelen pillanatban benyújtottak? Ez az egy kérdésem lenne, hiszen az a személyre szabott törvényalkotás, amiről itt már szó volt, minden valószínűség szerint itt is megjelenhet. Ez egy abszolút egyenes kérdés, ő pedig egyenesen válaszolhatna rá, hogyha nem menekült volna el innen a parlamentből, mint ahogy az egyszeri miniszterelnök is elmenekült tegnap bizonyos kérdések elől. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi