CZUNYINÉ DR. BERTALAN JUDIT

Full text search

CZUNYINÉ DR. BERTALAN JUDIT
CZUNYINÉ DR. BERTALAN JUDIT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! A kormány 2014-ben döntött a nemzeti köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program elindításáról. A cél az, hogy olyan európai színvonalú tornatermek, tantermek és tanuszodák épüljenek, amelyek hosszú távon szolgálják a fiatalok fejlődését, elősegítve így az adott település köznevelési feladatainak ellátását.
Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy a köznevelésnek megfelelő infrastrukturális háttér biztos alapokon álljon, és egyben kiemelt szándékunk az európai színvonalú tornatermek létesítése, amelyek hosszú távon szolgálják a települések oktatási feladatainak ellátását.
(12.10)
Sok évtizedes hátrányt kell ledolgozni. Utoljára a ’90-es évek elején volt ilyen átfogó, országos tornaterem-építési program. Sok hátrányt kell ledolgoznunk abban is, hogy kevés az az elfogadható vízfelület vagy létesítmény, ahol ki tudják szolgálni az úszásoktatást, a vízilabdázni vágyó fiatalok és a mozgás szerelmeseinek igényeit.
Tanuszodák építéséről ez idáig 25 településen született döntés. Az új létesítményekben a mindennapos testnevelés mellett mindenki más számára is biztosított lesz az úszás, a kikapcsolódás, a rekreáció és az egészségmegőrzés lehetősége. Ha a létesítmények felépülnek, akkor összesen 700 ezer ember számára biztosítanak majd úszási és sportolási lehetőséget.
A program első ütemében 25 tanuszoda és 26 tornaterem építése kezdődött országszerte. Büszkék vagyunk rá és örülünk neki, hogy a program keretében most Szomódon és nemrégiben Dunaalmáson sikerült a megyében két új tornateremmel gazdagodni. A program következő szakaszának előkészítése már folyamatban van. Ezek a beruházások jól láthatóan a települések számára büszkeséget és örömöt jelentenek.
Tisztelt Ház! Az ilyen elsőre kicsinek ható, de fontos beruházások bizonyítják, hogy az ország épül, és nemcsak a fővárosban, de vidéken is. Ezért kérdezem tisztelt államtitkár urat, hol várható még a következő időszakban tanuszoda vagy tornaterem átadása. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Hol tart a tanuszoda- és tornaterem-építési program? Várom megtisztelő válaszát. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi