GYÖNGYÖSI MÁRTON

Full text search

GYÖNGYÖSI MÁRTON
GYÖNGYÖSI MÁRTON (Jobbik): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! A kormány ismét elképesztő sikerpropagandába kezdett azt bizonyítandó, hogy Magyarország gazdasági helyzete egyre kedvezőbb. A valóban kedvező makroszámok tekintetében ugyanis valóban egy kedvezőbb kép látszik kirajzolódni.
A GDP-arányos költségvetési hiány évek óta 3 százalék alatti, az államadósság és a munkanélküliség csökken, a gazdasági növekedés stabilan 2-3 százalékos, lényegében nincsen infláció. Kár, hogy az alapból félrevezető, a magyar és a hozzá hasonló gazdaságok teljesítményének mérésére teljesen alkalmatlan gazdasági mérőszámokkal szemben a magyar valóság merőben más képet mutat. A kedvező GDP-adatok ugyanis a valódi magyar gazdasági szereplők teljesítménye helyett a multinacionális nagyvállalatok magyarországi telephelyének kibocsátását tükrözik.
Külkereskedelmi egyenlegünk pozitív alakulása sem a magyar reálgazdaság szereplőinek, hanem inkább a külföldi vállalatok magyarországi teljesítményének, exportjának az eredménye. A munkanélküliség csökkenő számai mögött pedig egyértelműen a kormányzati manipuláció húzódik meg. Közmunkások százezrei és növekvő tömegei, valamint a megalázó bérek és a nyomor elől külföldre menekülő és ott munkát vállaló honfitársaink egyre növekvő száma javítja a statisztikát. Az infláció hiánya pedig egy általános nemzetközi deflációs környezetet eredményez.
Hogyan várjunk persze változást, ha a kormány a tényekkel sem néz szembe? A valós helyzetet mutató mérőszámok és a realitással való szembenézés helyett nominális statisztikai adatokkal ámítva magunkat hogyan várhatnánk gazdasági paradigmaváltást, a munkabérek növekedését, a kiszolgáltatottság csökkenését? Mikor tervezi meg végre a kormány legalább az első lépést és néz szembe a magyar emberek valóságával?
Tervezi-e egyáltalán a kormány, hogy a nemzetgazdaság állapotát mérő valós adatokra tér át, vagy folytatja a szemfényvesztést, áltatva magát és ostobának nézve a magyar embereket? Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi