DUNAI MÓNIKA

Full text search

DUNAI MÓNIKA
DUNAI MÓNIKA a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja egyetért azokkal a célokkal és elvekkel, amelyeket az imént államtitkár úr ismertetett. Én pedig a magam nevében a Fidesz vezérszónokaként szeretném még valamelyest részletesebben indokolni az álláspontunkat.
A Mezőgazdasági bizottság május 9-én T/15372/3. számon nyújtotta be azt a módosító javaslatot az élelmiszerlánc-biztonsági törvényjavaslathoz, amelyről most ebben az újra megnyíló általános vitában tárgyalunk. A módosító javaslat a házszabályi rendelkezések szerint túlterjeszkedőnek minősül, mint ahogyan azt államtitkár úr is ismertette, mivel olyan törvényt nyit meg, amely nem volt része az eredeti törvényjavaslatnak.
A módosító a személyazonosító jel helyébe lépő azonosítási módokról és az azonosítási kódok használatáról szóló 1996. évi XX. törvényt nyitja meg, amelynek az élelmiszerlánc-törvénnyel összefüggő módosítására azért van szükség, hogy egy adatkapcsolat legyen létrehozható a FELIR-rendszer, vagyis az élelmiszerlánc-biztonsági információs rendszer, valamint más, személyazonosító adatbázisok között. Egy ilyen adatkapcsolat révén könnyebben és gyorsabban azonosíthatóvá válnak az élelmiszerlánc-törvény hatálya alá tartozó tevékenységet folytató személyek. Így gyorsulhat és egyszerűbbé válhat az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos ügyintézés, mint ahogy ezt az előterjesztőtől is hallottuk.
Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-frakció álláspontja az, hogy a 15372. számú élelmiszerlánc-törvény módosítására irányuló törvényjavaslatot ezzel a ma tárgyalt rövid rendelkezéssel indokolt kiegészíteni, és ezért támogatjuk azt. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi