HEGEDŰS LORÁNTNÉ

Full text search

HEGEDŰS LORÁNTNÉ
HEGEDŰS LORÁNTNÉ (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az ön válaszára szeretnék most röviden reagálni. Az önkormányzatok fejlesztési programjai kapcsán említette az EU-pályázatok lehetőségét.
(11.40)
Nem tudom szó nélkül hagyni ezt a kérdést annyiban, hogy sajnálatos módon egy elég erős, igazságtalan és nem jó részrehajlást tapasztalatunk bizonyos pályázatok elbírálása kapcsán, amellett, hogy sok tekintetben, sok pontról valós igények, de a sokszorosa érkezik a keretösszegnek, nem beszélve arról, hogy ezen pályázatok elbírálása pedig - lásd a vidékfejlesztési pályázatok elbírálását - nagyon durván késik. A TOP-os pályázatok elbírálása is késett, most remélem, hogy az már 2015-16-ra le fog zárulni, és akkor jöhet egy következő kör, de a vidékfejlesztési pályázatok elbírálása még most is a levegőben lóg, tehát ezek a fejlesztési pénzek igenis hiányoznak.
A másik, hogy a beszámítást és a szolidaritási hozzájárulást egy gondolatkörben említette. Valóban, a költségvetési törvényben most már évek óta vagy a tavalyi év óta ez a 2. melléklet 5. pontjában szerepel, de gondolatilag két abszolút különböző dolog. Míg a beszámítás a központi költségvetésből érkező támogatások csökkentését jelenti - hozzáteszem, abban is nagyon sok igazságtalanság van, és ebben a kérdésben is beadtunk módosító indítványt -, a szolidaritási hozzájárulás pedig a saját bevételek elvonásáról szól. Tehát ez a két dolog, noha fizikailag egymás mellé került a papíron, de gyakorlatilag, gondolatilag két különböző dolog.
Még egyet szeretnék nagyon gyorsan elmondani, ez az önkormányzati bértöbblettel kapcsolatos. Ön ígérte meg nekem egy szóbeli kérdésemre, hogy ezt a kérdést rendezni fogják. Tavaly is, tehát ami meg volt határozva tavaly, ugyanannyi pénzt kapnak jövőre is az általános, fajlagos költségekben. Én nagyon készségesen elhiszem önöknek, hogy a kiegészítő szabályok tekintetében lesz majd segítségnyújtás az önkormányzatok felé, de ha valóban meg akarták volna oldani a garantált bérminimum miatti többletterhet, akkor azt oda teszik bele. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), tehát a 2. melléklet I. pontjába rakják be. Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi