RIZ GÁBOR

Full text search

RIZ GÁBOR
RIZ GÁBOR (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Két képviselőtársam közlésére szeretnék reagálni. Az egyik Schmuck Erzsébet, akit abból az alkalomból is szeretnék üdvözölni, hogy abban a lakhatatlan megyében, abban a lakhatatlan térségben félig otthonának tekinti az egyik kis falunkat. Ez öröm számomra, mert valóban egy gyönyörű területről, településről van szó.
A másik Varga képviselőtársam, aki Borsod megyét abból az aspektusból emlegette, mint a világvége-hangulatot, ahol már semmi nem történik, s ahonnan csak eljönni szabad. Elmondanám, hogy az alapvertikumhoz tartozó kohászat, bányászat részbeni elmúltával a szerkezet részben átalakult, részben pedig újabb olyan üzemek települtek a térségbe, amelyek csak Ózd és térségében, amelynek választott képviselője vagyok, több mint 1500-1800 emberért kiáltanak jelen pillanatban a munkaerőpiacon.
Ebben a megyében, amely, még egyszer mondom, elég sok negatív kicsengéssel hangzott el a mai nap, az egyik legmagasabb támogatási intenzitás kerül kiosztásra a közeli jövőben elsősorban az önkormányzatok, de a kapcsolódó vállalkozások számára is. 60 százalékban, tudjuk, hogy a hazai kis-, középvállalkozásokat kell erősíteni ezekkel a forrásokkal, ezért elmondanám büszkén, hogy a helyi idegenforgalom is jelentősen fog erősödni, és a helyi olyan infrastruktúra is, amely szolgálja majd az ott élők mindennapjait.
Egy különös jelenségre szeretném fölhívni az önök figyelmét. Tudjuk, hogy az eljárásrend értelmében a megyei önkormányzatok, a megyei közgyűlések döntenek a területi operatív program fejlesztési forrásainak helybeni megítéléséről, és okkal várja az ember, hogy azok a polgármesterek, akik ebben döntenek, legalább a saját pályázataikat támogatni fogják. Nos, Ózd jobbikos képviselője a saját pályázatait nem támogatta, és így majdnem 1,5 milliárd forinttól esett el, úgy, hogy ha a Fidesz-KDNP-s többségű megyei önkormányzat nem szavazza meg, akkor ma ez a forrás nem kerül el Ózdra; ezt csak érdekességként.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi