DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Frakcióvezető Úr! Szeretném önnek is egyértelművé tenni, hogy ez a kormány elkötelezett Európa, egy erős Európa iránt. Egy erős Európában vagyunk érdekeltek, amelyik egyébként erős tagállamokra, erős nemzetállamokra épít, az alapítók eredeti szándékának is megfelelően. Éppen ezért emeljük fel a szavunkat minden olyan jelenség láttán, ami ezt veszélyezteti, veszélyezteti az eredeti értékeket.
Van közöttünk - köztünk és a baloldal között -, egy komoly, és úgy látom, hogy tartós véleménykülönbség, mert mi nem abban látjuk a saját teendőnket, hogy mindenben igazodjunk a nemzetközi intézmények, akár az uniós intézmények elvárásaihoz. Ez a kormány arra szerződött, hogy védje az ország érdekeit, és ha kell, vitába is száll ezekért, és minden alkalommal meg is teszi ezt. Ezzel kapcsolatban engedje meg, hogy elmondjam, hogy botrányos az, amit a baloldal az Európai Parlamentben művelt az elmúlt héten.
Nem elég, hogy a baloldal kezdeményezett egy Magyarországot támadó határozatot, hanem még meg is szavazták azt, az önök összes EP-képviselője megszavazta ezt a határozatot. (Dr. Tóth Bertalan: 67 néppárti…)
Azt is elmondanám önnek, hogy a Szanyi Tibor nevű képviselőjük, biztosan ismeri, a köztévében - talán a köztévében volt - világosan elmondta, hogy ez a határozat semmi másról nem szól, csak politikai nyomásgyakorlásról. Tehát az MSZP Brüsszelbe jár feljelentgetni az országot (Gőgös Zoltán: Nem az országot, titeket!), és meg is támadja Magyarországot, meg is szavazza az ezt szolgáló jelentéseket, ha a saját belpolitikai érdekei úgy kívánják. (Gőgös Zoltán: 28 ország szavazta meg…)
Külön botrány, hogy egy olyan határozatot támogattak meg a szavazataikkal, ami (Dr. Varga László: Ti vagytok a probléma!) a védelmébe vesz egy olyan bevándorlót, egy olyan illegális bevándorlót (Az elnök csenget.), aki kövekkel támadt a magyar rendőrökre. Ezt súlyosbítandó, önök egy olyan határozatot támogattak meg, ami gyengítené a magyarországi jogi és fizikai határzárat. Erről is szól ugyanis ez a határozat, amit ön is említett.
Az is rendkívül sunyi tempó, hogy idehaza minden létező eszközzel támadják, fúrják a nemzeti konzultációt (Dr. Tóth Bertalan: Nem kellene az oroszoknak adni az adatot…), aztán kimennek Brüsszelbe, és megszavaznak egy másik állásfoglalást, ami felgyorsítaná a betelepítési programokat. Ön is tudja ellenőrizni, hogy mely szocialista képviselők szavazták meg ezt az állásfoglalást.
Van még egy dolog, amiről szeretnék önnek beszélni, azért is, mert a felszólalásában, ha jól idézem fel, a korrupcióról is beszélt. Ez pedig az, hogy miközben az MSZP, a Szocialista Párt rendre morális elvárásokat fogalmaz meg, sokszor egyébként kioktató hangnemben, a miniszterelnök-jelöltje körül egyre jobban dagad egy korrupciós botrány. (Gőgös Zoltán: …étterembe jár?)
Most nem a vagyonnyilatkozatokból eltitkolt vagyontárgyakra gondolok, hanem a Szeviép-botrányra, ahol 11 milliárd forint tűnt el (Gőgös Zoltán: Ja!), és több száz vállalkozót károsíthattak meg… (Gőgös Zoltán közbeszól. - Dr. Varga László: Tolvaj, szemét banda! - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Te is hazudsz!)
A volt cégvezető védőügyvédje…

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi