BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Kedves Képviselőtársaim! Elég szétnézni az interneten, hogy lássuk, Magyarország, úgy tűnik, védtelen a kamuhírekkel szemben. Nemcsak a tájékozatlan állampolgárok nyelnek be különböző hamis Facebook-híreket, Magyarországon olyan tragikus viszonyok vannak, hölgyeim és uraim, hogy még a köztelevízió is képes hamis híreket, április 1-jei tréfát leközölni úgy, hogy az szerinte igaz. Hiszen nem is olyan régen történt, hogy szemrebbenés nélkül közölte a magyar közvéleménnyel az M1 híradója, hogy Csehország anyahajót fog gyártani. Nem vették észre, hogy ez egy április 1-jei tréfa, és halál komolyan leközölték ezt a hírt, s akik ezt nézték bárhol az országban, akár még komolyan is vehették. Tehát első ránézésre is látszik, hogy Magyarország, úgy tűnik, védtelen a kamuhírekkel szemben, de ebben még vannak tréfás elemek is.
Van azonban két nagyon fontos dolog, az pedig a hírhamisítás. Az már igenis komoly dolog, és számtalan kamuoldal foglalkozik gyűlöletkeltéssel, a menekültekről szóló álhírek gyártásával és hamis információk terjesztésével. Az már igenis komoly dolog, hogy a Fidesz kezében lévő propagandatelevíziók habozás nélkül képesek olyan álhíreket közölni, hogy például Soros György meg akarta ölni az anyját. Ilyen hírekkel kell szembesülni! Az meg már nemzetbiztonsági kockázat, hogy a Magyarországon terjedő álhírek egy része egészen nyilvánvalóan orosz érdekeket szolgál.
Ezért, tisztelt Ház, az MSZP frakciója ennek a határozati javaslatnak a tárgysorozatba vételét támogatja. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi