DR. TILKI ATTILA

Full text search

DR. TILKI ATTILA
DR. TILKI ATTILA (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Albánia a jobboldali konzervatív Demokrata Párt 2005 és ’13 közötti kormányzása alatt jelentős eredményeket ért el a kábítószer-termesztés és -kereskedelem elleni küzdelemben. 2013-ban azonban olyan dolog történt, ami minden ország történelmében katasztrófának számít: visszatértek a hatalomba a szocialisták. Eleinte még csak a marihuána fogyasztásának legalizálását akarták, de mára odajutottak, hogy ország-szerte mintegy tízezer kábítószer-ültetvény működik, amelyeket magánhadseregek őriznek, és amelyeket a rendőrség egyáltalán nem háborgat. Úgy tűnik, a szocialisták hatalomra kerülése óta a kábítószer-termesztés a baloldal legfőbb politikájává lépett elő. (Zaj, derültség, közbeszólások az MSZP soraiból.)
27 évvel a kommunizmus bukása után az albán politikát továbbra is a sztálini mintájú diktatúra alatt megerősödött klánok tartják irányításuk alatt. A szocialista párt nem sokban különbözik szellemi elődeitől, hiszen néhány hónapja például olyasvalakit akartak belügyminiszterré kinevezni, aki a mintegy százezer embert bebörtönző és 5500 embert tárgyalás nélkül meggyilkoló kommunista diktatúra alatt államügyész volt, és akinek a testvérét mellesleg nemzetközi kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítják. A szocialisták az egész országra mint egy hatalmas kábítószer-ültetvényre tekintenek, aminek egyetlen célja, hogy számukra minél több hasznot termeljenek.
A szocialista miniszterelnök mindezt csak azért teheti meg, mert befolyásos barátai körében tudhatja Soros Györgyöt. Részt vett a milliárdos spekuláns legutóbbi - szám szerint harmadik - esküvőjén, aktuális, negyedik felesége pedig nem más, mint a Nyílt Társadalom Alapítvány albániai irodájának volt vezetője. A Soros-klánhoz való tartozás persze védelmet nyújt a számára: az Európai Parlament Albá-niá-ról szóló, néhány nappal ezelőtt elfogadott határozata 203 pontból áll, de egy árva szó sincs benne a ká-bítószer-termesztésről. Az új szocialista elit jelentős mértékben Soros György Nyílt Társadalom Alapítványának köszönheti uralmát: nemzetközi ösztöndíjakat kaptak, majd hazatérve úgynevezett civil szervezetekkel próbálják befolyásolni az albán politikát.
Tisztelt Államtitkár Úr! Milyen hatással van az albán nép életére a Soros-hálózat? (Taps a kormánypártok soraiban. - Derültség és közbekiáltások az ellenzéki padsorokban. - Az elnök csenget.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi