HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! Önökhöz fordulok mint az állami vagyonnal való gazdálkodás szabályozásáért és az elektronikus hírközlésért felelős minisztériumhoz, reménykedve abban, hogy nem tudják, mi történik a helyi, vidéki kis rádiók frekvenciáival. A sajtóban megjelent hírek szerint a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb átalakulása várható a helyi rádiók piacán. Sok rádió és hallgatói is attól tartanak, hogy a 2018-as választás előtt a helyi adókat megszüntetve csak Andy Vajna köreibe tartozó rádiók sugározhatnak majd a magyar vidéken, egyen-híre-ket, egyenvéleményeket nyújtva a helyi lakosságnak.
Az elmúlt időszak médiatanácsi döntései alapján levonható az a következtetés, hogy évtizedes múltú, piacvezető vidéki rádiók bukhatják el régi, bejáratott frekvenciáikat. Helyükre a semmiből előlépő, rádiózásban járatlan, megfelelő vajnai hátszéllel rendelkező, fideszes baráti rádiók kerülhetnek. A végső célként körvonalazódik, hogy a Rádió 1 műsorát minél több településen lehessen hallgatni.
Minden helyi frekvenciát nem tud elnyerni a frekvenciapályázatokon a Rádió 1 maga, így a kiskaput megtalálták, mert a törvény azt nem engedi, hogy mindent ők orozzanak el, így lesz szükség az előbukkanó strómanokra. A nyertesekkel a független Médiatanács döntése után már csak arról kell megállapodni, hogy napi 20 órában a Rádió 1-nek átadják a sugárzás lehetőséget, és csak négy órában kell majd esetleg „önök kérték”-et sugározni. Erre a törvény sajnos biztosít lehetőséget. Így tűnhetnek el az évtizedes múltra visszatekintő, helyi kis rádiók mint üde színfoltjai Magyarország kék egének, ezzel egy komoly értéket radírozva ki a magyar rádiózás történetéből.
Éppen ezért kérdezem most önt mint az állami vagyonnal való gazdálkodás szabályozásáért felelős minisztérium államtitkárát, hogy ugye nem történhet meg, hogy hagyják elherdálni a helyi frekvenciákat, és tönkreteszik a helyi kis rádiókat.
Sokan látják ezt a tendenciát, még a szakmai szervezetek is azt látják, hogy most ki fognak osztani olyan frekvenciákat is, amik eddig nem voltak kiosztva 8 megyeszékhelyen, s amely frekvenciák pedig lejárnak, azok vagy Andy Vajna-közeli rádiókhoz vagy strómanokhoz fognak kerülni, akik azt mondják, amit önök akarnak hallani, és semmiben nem mondanak majd ellent. Ez nem demokrácia a rádiózás területén. Várom válaszát. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi