DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, akkor normál felszólalás keretében. Úgy beszél Bányai képviselő úr, mint ha itt az adózásról lenne szó. Képviselőtársam! Ezek a cégek adóznak. Évente a társasági adót leróják. A taót az önök csókosainak leróják. Tehát itt van egy egészséges, valóban szépen fejlődő, körülbelül 200 milliárdos piac, amiből önök, a saját csókosaik még többet akarnak kihasítani; azáltal, hogy a többieket agyoncsapják egy 9 százalékos adóval, a többit meg, most olvasta el az újságban, hogy a Rogánék még az idénre kapnak még 5 milliárdot a 95 milliárdos reklámköltésük mellé. Kinek fogják elkölteni? Az önök csókosainak.
Ezért mondok én fasizmust, drága, amikor maga még nem élt, és fogalma sincs arról, hogy mi van; én éltem az átkosban, és ezeket a mechanizmusokat a saját bőrömön tapasztaltam, hogy milyen kellemetlenek. Tehát önök a gazdasági arrogancia eszközeivel próbálnak lenyomni bizonyos cégeket. Ezek a cégek rendesen adóznak, önök extra adókat vetnek ki, és itt jön a következő rohadt nagy hazugságuk, ezt mind a vásárló fizeti meg. Ugyanis ezt a cég csak úgy tudja befizetni önöknek, ha valahonnan beszedi. Ezt, mivel árbevétel-arányos, nem nyereségarányos, nem azon működik, hogy mennyire jó, hanem közvetlenül a vásárlóra szépen rá fogja terhelni.
És még egy, hogy miért lopakodó fasizmus ez: mert valahol a véleményszabadság legemberibb jogát fogják ezzel sárba tiporni. Amikor az Origo valamikor még egy normális orgánum volt, sundám-bundámmal megvették, Matolcsy pénzéből megvették, és most már egy kormányzati szócső lett. Tehát önök térjenek le erről az útról! Nem lesznek rá büszkék egypár év múlva. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi