EGYED ZSOLT

Full text search

EGYED ZSOLT
EGYED ZSOLT (Jobbik): Köszönöm szépen, tisztelt elnök úr, a szót. Pócs képviselő úr, én tisztelem az ön felmenőit meg önt is, hogy dinnyével foglalkozott, de úgy gondolom, ennek a vitának nem erről kéne szólnia. Önök itt próbálnak gúnyt űzni az ivartalanításból, ön próbál pártpolitikai szlogeneket megfogalmazni. Én még egyszer szeretném elmondani, hogy az, amit önök leszavaztak bizottságban cinikus kísérőszöveggel látva el, úgy vélem, sokkal fontosabb annál, hogy viccet csináljunk belőle. Ugyanis itt nagyjából 1 milliárd forintos összegről beszélünk. Tudja, ez pontosan feleannyi, mint amennyit például Farkas Flórián elvarázsolt; vagy egy stadionnak egyötvened része; vagy annak megfelelő összeg, amit önök bárhová gondolkodás nélkül elosztogatnak.
Itt emberek ezreinek, állatvédők munkáját tudnák egyrészt kímélni azzal, ha erre rászánnák ezt az összeget, akár a költségvetésben, másrészt úgy gondolom, hogy ha egy picit is, de valamennyivel biztonságosabbá tennék az országot. Hiszen most olvastam, a napokban egyébként egy cikket, hogy valamelyik faluban falkába verődött kóbor kutyák támadnak meg embereket. Nyilván, ha meg lenne gátolva a nem kívánt szaporulat, ilyenek nem történnének meg. Úgy gondolom, hogy a viccelődés mellett célként ki lehetne tűzni talán, hogy érjük el azt a szintet, mint Ausztria.
Pócs képviselőtársam is, ha keresztülautózik Ausztrián, megkockáztatom, hogy egyetlenegy kóbor kutyát vagy macskát nem fog látni. Egyrészt, mert az állattartásra nevelés nagyon erős, másrészt pedig az állattartásnak olyan feltételeket szab az állam, és olyan lehetőségeket biztosít mellé, ami elképzelhetetlenné teszi azt, hogy kóbor állatok tömegei kóboroljanak az utcákon. Tehát úgy gondolom, inkább legyen ez a cél előttünk. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi