SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Alapvetően az utolsó dologban pedig Kiss László képviselőtársunkat akartam cáfolni, sajnos. Kiss László képviselőtársam abból a prekoncepcióból indul ki, hogy itt konszenzus van ellenzék és kormányzat között azokban az állatvédelmi kérdésekben, amelyeket feszegetett. Abból indul ki, hogy mindkét oldal egyetért abban, hogy az ez irányú büntetési következményeket szigorítani kellene. De sajnos nincs így. Gondoljon bele csak abba, hogy ha ezt, mondjuk, öt évvel később hozzák a Ház elé, mint ahogy kellett volna, ha a legfontosabb kérdéseket még mindig nem feszegetik, nincs egyetértés. A Fidesz-KDNP nem akar ehhez a kérdéshez nyúlni. A Fidesz-KDNP most annyit akar hozzányúlni, ami a nemzetközi szerződésből eredő kötelezettsége.
Nincs érdemi előrelépés ezen a területen. Nincs érdemi gondolkodás ezen a területen. És nemcsak nem gondolkozik, nemcsak nem akar gondolkozni, hanem még azt sem teszi meg, hogy meghallgassa és megfontolja azoknak a szakértőknek a véleményét, akik kifejtik ezekben az adott témákban a szakterületükön jártas és tapasztalatokat szerzett szervezetek képviseletében a véleményüket. Ezt sem teszi meg. Az, hogy itt az ellenzéki sorokban elbeszélgetünk ennek a témának a fontosságáról, hasznos. Sajnos, ehhez a Fidesz-KDNP nem nagyon akar csatlakozni, habár nagyon bízom Pócs János képviselőtársam újabb két percében, de azt nem nagyon látom, hogy államtitkár úrnak lenne erre szándéka.
(14.00)
Pedig hasznos lenne, ha nem zárszóban reagálna, amire mi már nem tudunk válaszolni. Erre kérem tisztelettel, hogy folytassuk le ezeket a vitákat, mert én addig Kiss László képviselőtársamnak nem tudom elhinni, hogy önök a legkisebb mértékben is érdekeltek abban, hogy az állatvédelmi szabályozás pozitív irányba változzon. Addig csak az marad előttem, amit benyújtottak, ez pedig teljesen a hozzá nem értésüket és az inkompetenciájukat bizonyítja, azt, hogy valósan nem tudják felmérni azt, hogy melyik problémának milyen súlya van jelen pillanatban az állatvédelem területén. Ezért kérem a reakcióját. Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi