DR. LEGÉNY ZSOLT,

Full text search

DR. LEGÉNY ZSOLT,
DR. LEGÉNY ZSOLT, az MSZP képviselőcsoportja részéről: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Nem fogom kibeszélni a 15 perces időkeretünket. (Tukacs István tapsol.) A Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja nem értett egyet már azzal a törvénnyel, amelyet most módosítani szándékozunk, tehát az élelmiszerláncról szóló törvény elfogadásával sem, így értelemszerűen a módosítását sem fogjuk támogatni, merthogy nem értettünk egyet a törvényből fakadó szervezeti változtatásokkal sem már. Tehát ennek következtében sem ehhez a javaslathoz nem kívánunk asszisztálni, sem ahhoz, ami ennek következményeként majd be fog következni.
Itt gyakorlatilag majdhogynem vége is lenne szinte a vezérszónoki felszólalásnak, azonban szeretnék néhány dologra még rávilágítani röviden. Önmagában a probléma, amelyet kezelni kívánna az eredeti törvényjavaslat is, amit már elfogadtak és ez a törvénymódosítás is, egy valós, létező, a társadalom által is ismert probléma. Összességében az élelmiszerláncok ellenőrzése, illetőleg önmagában az élelmiszer-biztonság kérdése egy igen jelentős, és gyakorlatilag az elmúlt években a híradások negatív híreiből látható, hogy valós társadalmi problémát jelent.
Azt is hozzá kell hogy tegyük, hogy nagyságrendileg és összességében mintegy 200 ezer vállalkozásra mondjuk azt, hogy önmagában az élelmiszer-ágazatban tevékenykednek, és ezeknek a legjava - 90 százaléknál nagyobb részben természetesen -, ha azt mondhatjuk, normálisan, tisztességesen jár el és tisztességesen is dolgozik, de vannak mindig olyan cégek, amelyek keresik azt a lehetőséget, ahol nyerészkedni tudnak, és amikor ezt az élelmiszerek rovására teszik, az élelmiszerek minőségének rovására, az bizony egy igen komoly problémát jelent.
(Az elnöki széket Lezsák Sándor,
az Országgyűlés alelnöke foglalja el.)
Ezekről a jogsértésekről egyébként, ahogyan említettem, a gyakori híradások bizony elbizonytalanítják a fogyasztókat, hogy mit fogyaszthatnak és mit nem, azonban nagyon-nagyon sok olyan probléma volt az eredeti törvényjavaslattal is, amit akkor egyébként részleteiben ismertettünk. Azért, hogy ne húzzam tovább az időt, még egyszer csupán azt szeretném leszögezni, hogy a Magyar Szocialista Párt képviselőcsoportja nem fogja támogatni ezt a törvényjavaslatot. Köszönöm, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi