MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, ez az imént ismertetett módosító javaslat egy támogatandó elképzelés, hiszen, ahogy itt többen előttem már kifejtették az ellenzéki képviselők részéről, valóban hasznos és jó módosításokat is tartalmaz a fogyasztók érdekében. Én egypár dologra szeretném még felhívni a figyelmet ezzel kapcsolatban. Az egyik, amiről beszélt Balla képviselő úr is, hogy mivel fenyegetőznek és mivel nem a szolgáltatók - áremelés és a többi tekintetében -, gondolom, a Gazdasági Versenyhivatal jobban odafigyel arra, nehogy esetleg a kartelltípusú megállapodások előkerülhessenek, még akkor is, ha azt az ember látta, és megtapasztalta, hogy nagyon nehezen hasonlíthatók össze direkt a különböző csomagok a különböző szolgáltatóknál, hogy ezt a gyanút minél könnyebben tudják cáfolni.
A másik, amit szeretnék felvetni államtitkár úrnak, hogy érdemes lenne olyan lépéseket is tenni, amiről mind jobbikos, mind LMP-s képviselőtársam már beszélt, hogy hogyan lehetne egyrészről a szolgáltatás minőségét is javíttatni a szolgáltatókkal, beleértve például a területi lefedettséget. Hogy egy példát mondjak: szerintem nincs olyan autópálya Magyarországon, ahol végig százszázalékos térerővel lehetne telefonálni. Tehát egészen biztosan a legforgalmasabb utakon sem érhető el mindig megfelelő módon a szolgáltatás mobiltelefon szempontjából.
A másik, pontosabban a harmadik, amire szeretném a figyelmét felhívni, az az, hogy a kistelepülések nem kerülnek-e - ez inkább egy kérdés - hátrányosabb helyzetbe abból kifolyólag, hogy a különböző vezetékekre, közművekre kivetett adó jobban sújtja arányosan a kisebb településeket, hiszen ott kevesebb szolgáltatást igénybe vevő van, mint egy nagyvárosnál. Tehát magyarul, mi azt látjuk, hogy ezzel talán nemhogy csökkenne vagy kedvezőbb lenne a kisebb településeknek a helyzete, hanem mintha nehezebb helyzetbe kerülnének. Tehát ami a vezetékes hálózatokkal kapcsolatos kérdést illeti, ott, ha kevesebb a szolgáltatást igénybe vevő, akkor arányosan több hárul egyetlenegy fogyasztóra, mint ha egy nagyvárosban veszik igénybe ugyanazt a hálózatot.
Ezek lennének a rövid észrevételek azon túl, amit Velez Árpád képviselőtársam már elmondott. Köszönöm, elnök úr, a figyelmet. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi