DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Azt kérjük csak önöktől, hogy amikor majd a pesti srácok örökségét a Jobbik megvalósítja, ne európai parlamenti képviselőjükre, KáGéBélára bízzák majd azt, hogy valóban megvalósítja azt, amit a pesti srácok megálmodtak; azt hiszem, ez az ő emléküknek a meggyalázása lenne.
A Fidesz-KDNP az elmúlt hét esztendőben is sokat tett mind a kommunista rendszer áldozatainak kárpótlása érdekében, mind pedig az akkori kor rémtetteinek bemutatása kapcsán, a múlt feltárása kapcsán. Közismert, hogy a kommunista diktatúra áldozatai közül azoknak, akik tartósabb szabadságvesztést szenvedtek el, már 3-4 évvel ezelőtt növeltük nagymértékben a kárpótlási nyugdíj-kiegészítésüket, akik pedig kisebb retorziót szenvedtek el, azoknak idén január 1-jén 60 százalékkal, jövő január 1-jén pedig további 40 százalékkal nő a nyugdíj-kie-gé-szítésük.
Ezzel párhuzamosan elvettük azoktól a kommunista vezetőktől a nyugdíj-kiegészítésüket, a nyugdíjpótlékukat, akik valamilyen (Szávay István közbeszól.) kommunista elismerést vagy más elismerést kaptak, nem valós teljesítmény, hanem párthűség alapján, nekik csökkent a nyugdíjuk, be is pereltek minket, de Nyers Rezsők és Biszku Bélák nyugdíjpótlékát elvettük az elmúlt hét esztendőben. Ugyanúgy le kellett szerelni törvény alapján azokat az ut-ca-névtáblákat, amelyek bármelyik diktatúrához, de elsősorban a kommunista diktatúrához köthető névtáblák voltak (Szávay István közbeszól.), így tűntek el Budapesten számtalan helyen az utcanévtáblák; ahol ez kétséges volt, ott a Magyar Tudományos Akadémiának a véleményét kérték.
Magyar kezdeményezésre, a magyar EU-elnök-ség alatt litván és lengyel barátainkkal közösen az első olyan emléknapja jött létre az Európai Uniónak, augusztus 23-a, amely nemcsak a holokauszt áldozataira, de a kommunista diktatúra áldozataira is emlékezik, a XX. századi önkényuralmi rendszerek áldozatainak emléknapjaként; azért augusztus 23-a, mert ez a Molotov-Ribbentrop-paktum aláírásának az évfordulója, amikor a náci Németország Hitlerrel az élén és a kommunista Szovjetunió Sztálinnal az élén megállapodott abban, hogy mit kívánnak tenni Európa keleti felével a következő években. Ez mutatja, hogy a két diktatúra mennyire jól egymásra talált, és ez mutatja azt, hogy kettős mércével mérnek azok, akik a kettő között nagy különbséget kívánnak tenni, elsősorban olyan országban, ahol nem volt kommunizmus.
Létrehoztuk a Nemzeti Emlékezet Bizottságát, amely végigvizsgálta a mágnesszalagokon található adattartalmakat, és azoknak a jó részét vagy publikálta, vagy a publikusságát indítványozta. Ezzel olyan része kerül és került nyilvánosságra - az interneten is olvasható, a NEB honlapján - a kommunista múltnak, amelyet eddig nem ismerhettek meg, és amelyből sok mindent tudhat meg a nyilvánosság a kommunista rendszer haszonélvezőiről és a kommunista rendszer működtetőiről. Ennyit a vörös múltról.
(14.50)
A vörös jövőről pedig csak annyit, tisztelt képviselő úr, hogy az a párt, amelyik együtt majálisozik és egy asztalnál ül Molnár Gyulával, aki a Moszkvában végzett elnöke (Közbeszólások a Jobbik soraiból: Miért hazudsz? - Tele vagytok kommunistával! Miről beszélsz? Gondolkozzál már!) a Magyar Szocialista Pártnak, és Gyurcsány Ferenccel, és egy asztalnál ott mosolyognak, kedélyesen elbeszélgetnek a teljes magyar sajtó előtt, és ide bejönnek a parlamentbe, itt kommunistáznak, és azt mondják, hogy önök antikommunista programot fognak végrehajtani, majd kimennek a majálisra egy sátorba Gyurcsánnyal, egy sátorba Molnár Gyulával… - el kéne dönteni, hogy most melyik úton járnak önök tulajdonképpen! (Szávay István: A szakszervezetekkel voltunk. - Z. Kárpát Dániel: Miért hazudozol?)
Mi látjuk, hiszen ott volt Gyurcsány, ott volt Molnár Gyula, önök is ott voltak, az önök pártja is ott volt. (Szávay István: A szakszervezetek voltak ott.) Az önök pártja is ott volt, elfogadták a meghívást, úgy, hogy tudták, kik lesznek ott. (Felzúdulás, közbeszólások a Jobbik soraiból.) Tudták, hogy kik lesznek ott. (Közbeszólások a Jobbik soraiból.) Láthatólag nagyon fáj önöknek, mert önökben még van valamennyi nemzeti érzés, ami, úgy látszik, a pártjuk vezetésében már nincsen, de önökbe még lehet, hogy szorult valamennyi, és ezért fáj önöknek.
De ez a tény, tisztelt képviselő hölgyek és urak, mindenki láthatta a tévében, mindenki láthatta az újságban a fotókon: önök bizony egy gyékényen árultak Gyurcsány Ferenccel és Molnár Gyulával is. Lelkük rajta! Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi