SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár Úr! Európa boldogabbik fele a mai napon a második világháború végét, a győzelem napját ünnepli. 72 évvel ezelőtt, 1945. május 8-án Magyarországon is sokan hittek abban, hogy az újra beköszöntő tavasz az elmúlt évek számos borzalma, kegyetlen megpróbáltatása és pótolhatatlan vesztesége után végre meghozhatja nemcsak a véres harcokban romba dőlt ország gyors újjáépítését, hanem a valódi szabadságot és demokráciát is. E bizakodást törték le a Vörös Hadsereg szuronyai és tankjai mögött visszatérő magyarországi kommunisták, a következő évek során meggyilkolva, bebörtönözve, elhallgattatva, belső emigrációba kényszerítve vagy elüldözve nemzetünk legjobbjait.
Az egyik megszállást felváltotta egy másik, ezért nem tudunk mi, magyarok úgy tekinteni erre a mai napon sokak által ünnepelt évfordulóra úgy, mint azon országok, amelyek soha nem tapasztalták meg az orosz elnyomást és a kommunista terrort. Bár a rendszerváltást követően a Vörös Hadsereg elhagyta hazánkat, ám itt maradt és máig itt kísért a kommunizmus számtalan mérgező emléke, utcáink, köztereink, iskoláink, kollégiumaink nevében, szobrok és emlékművek formájában. De az egykori ügynökök, valamint állampárti vezetők, azaz a diktatúra fenntartói és kiszolgálói is probléma nélkül ejtőernyőzhettek át kényelmes és adott esetben akár köztiszteletben álló munkahelyekre, vagy háborítatlanul élvezhetik máig meglévő luxusnyugdíjukat.
Tisztelt Országgyűlés! Magam e Házban már számos alkalommal emeltem fel szavamat a máig velünk élő vörös múlttal való leszámolás érdekében. Örömmel tölt el, hogy néhány felvetésemet azóta siker koronázta. A kormány ugyanis néhány évvel ezelőtt átnevezte a diktatúra által mozgásmozgalmi hérosszá emelt kommunista rendőrgyilkosról, Ságvári Endréről elnevezett szegedi gyakorlógimnáziumot. Nemrég pedig elbontották a három magyarországi kommunista diktatúrát is kiszolgáló vörös filozófus, Lukács György szobrát a XIII. kerületi Szent István parkból, helyére pedig szintén a Jobbik kezdeményezésére államalapító szent királyunk szobra kerül rövidesen.
Van még persze munka bőven mindenhol, még e kerületben is, hiszen az egykori pufajkás miniszterelnöknek, az 1956-os forradalmat követő megtorlásokban részt vevő, majd az állambiztonság besúgójaként tevékenykedő Horn Gyulának továbbra is köztéri szobra lehet Angyalföldön. De máig viseli a Corvinus Egyetem egyik szakkollégiuma a tömeggyilkos kommunista belügyminiszter, Rajk László nevét, őt éppen az államtitkár úr védte meg nemrégiben. Ma is tele van az ország Április 4. utcákkal, Felszabadulás terekkel és Vörös Hadsereg utakkal. A világvárossá fejlődött Budapest hídjai többségének máig látható feliratai is a szocializmust éltetik.
Tisztelt Országgyűlés! Nemcsak a holt kő hirdeti azonban most is a velünk élő kommunizmust. Nemrég a miniszterelnök feleségét, Lévai Anikót is soraiban tudó Ökumenikus Segélyszervezet elnökéről, Lehel Lászlóról derült ki, hogy Filozófus fedőnéven együttműködött a kommunista állambiztonsággal, és ügynöki tevékenységet folytatott. Hogyan lehetséges, hogy mindez csak most, a rendszerváltás után 27 évvel derült ki? Úgy, hogy a XX. század pártjai az elmúlt évtizedekben sikeresen védték meg a soraikban dolgozó egykori ügynököket, és akadályozták meg nemcsak az ügynökakták nyilvánosságra hozatalát, hanem az egykor pártállami vezető pozíciót betöltők közéletből való kizárását, a lusztrációt is.
Tisztelt Képviselőtársaim! Egy Budapesten élő hontalan csecsen férfi nemrégiben halálos fenyegetésekről értekezett az interneten egy magyar állampolgár kapcsán. Majd egy szerinte békés beszélgetés során rávette arra, hogy nyilvános videóban kérjen bocsánatot azért, mert megdobálta festékkel a hazug és provokatív Szabadság téri szovjet emlékművet. Ráadásul erre a bocsánatkérésre számomra kissé furcsa módon éppen egy csecsen kényszerítette, akinek az országát, ha lehet, még hazánkénál is jobban megtiporta Moszkva. A magyar hatóságok pedig ölbe tett kézzel szemlélik, hogy egy idegen nyilvánosan megfenyegessen egy ilyen ügyben egy magyar állampolgárt. A Jobbik véleménye régóta egyértelmű: a hazánkat megszálló és kifosztó, lányainkat, asszonyainkat megbecstelenítő, fiainkat és férfijainkat szibériai lágerek mélyére hurcoló Vörös Hadsereg emlékművének a szoborparkban a helye, és nem csúfíthatja tovább egyik szimbolikus múlttal rendelkező terünket.
Tisztelt Országgyűlés! A XX. század minden tekintetben leszerepelt pártjai, a kommunista utódpárt és az egykor harcos antikommunista Fidesz tehát az elmúlt évtizedekben sorra elbuktak a vörös múlt örökségével való leszámolásban is. A Corvin köz legendás parancsnoka, Pongrátz Gergely által a Jobbik 2003-as párttá alakulásakor nekünk adott lyukas zászló a garancia arra, hogy a Jobbik kormányra kerülve le fog számolni a nemzetünkre oly sok szenvedést hozó kommunizmus minden máig velünk élő maradékával.
A Jobbik nemcsak a nyugat és dél, hanem a kelet felől érkező fenyegetésektől is biztos kézzel fogja megvédeni ezt az országot. Mi, jobbikosok, valóra fogjuk váltani a pesti srácok álmát, és egy büszke, független és élhető Magyarországot fogunk teremteni. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi