GYŐRFFY BALÁZS,

Full text search

GYŐRFFY BALÁZS,
GYŐRFFY BALÁZS, a Mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnök úr; a Mezőgazdasági bizottság nevében tudok nyilatkozni.
A javaslatot a 2012. január 1-jén hatályba lépett, mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló 2011. évi CLXVIII. törvény, az úgynevezett Mkk. törvény többrétegű módosítására irányul.
A Mezőgazdasági bizottság 2017. február 27-ei ülésén megtárgyalta a tervezetet, a részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat kiegészítéseket tartalmaz a benyújtott törvényjavaslathoz képest.
A társasági adóról szóló törvény 2017. január 1-jé-től hatályos rendelkezéseinek megfelelően a Kárenyhítési Alap forrásai között kell szerepeltetni a gazdasági társaságok önkéntes befizetéseit is. A jövőben tehát a központi költségvetésből nyújtott támogatás mellett ezen támogatások, juttatások is mezőgazdasági kockázatkezelési pénzeszköznek minősülnek, lehetővé téve, hogy ne csak a gazdálkodók járuljanak hozzá az országos jégkármegelőző rendszer működtetéséhez.
További fontos változás, hogy ezen rendszernek a létrehozására irányuló tevékenység közfeladatnak minősül, amennyiben a tevékenységet átlátható szervezet végzi. Ezen túl technikai változtatásokat is tartalmaz a módosító javaslat, melyekkel együtt a tervezetet a Mezőgazdasági bizottság támogatja.
Benyújtásra került egy olyan módosító javaslat is, amelynek tartalmát a bizottság nem támogatta, lévén az abban foglaltak jelenleg nem időszerűek.
Kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi