VÉCSEY LÁSZLÓ,

Full text search

VÉCSEY LÁSZLÓ,
VÉCSEY LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! A mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló 2011. évi CLXVIII. törvény módosításáról ismertetném a Törvényalkotási bizottság álláspontját; tájékoztatásomat az alábbiak szerint adnám meg.
A Törvényalkotási bizottság 2017. március 2-án megtárgyalta a T/13472. sorszámon benyújtott, már idézett című CLXVIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot, és ehhez a bizottság 33 igen szavazattal, vagyis egyhangú döntéssel összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza a Mezőgazdasági bizottság által javasolt módosításokat, amelyet bizottságunk is támogatott. Továbbá a Törvényalkotási bizottság saját módosító javaslatát is magában foglalja, amely a már megkötött biztosítási szerződésekre tekintettel módosította az aszály fogalmára vonatkozó rendelkezések hatályba léptetését. A módosított fogalmat ezért úgy szükséges hatályba léptetni, hogy a módosítás miatt ne váljon szükségessé a biztosítási szerződések módosítása és a kibővített fogalom miatt megnövekedett kockázatból eredően a biztosítási díj emelése. A biztosítók így az új, kiterjesztett aszály fogalmát csak a 2018. évtől fogják alkalmazni, míg a kárenyhítési rendszer vonatkozásában már a 2017. évben is alkalmazható, hiszen jellemzően év közepétől, június 15-e után következik be, állnak be az aszályhelyzetek.
Tisztelt Képviselőtársaim! Az agrárkormányzat új megoldásokkal folyamatos erőfeszítéseket tesz a hazai mezőgazdasági kockázatkezelési képesség növelése érdekében, melynek eredményeit folyamatosan figyelemmel követhetjük, azonban időnként érdemes a gyakorlati tapasztalatokra alapozva korrigálni.
Mindezekre tekintettel a bizottság nevében kérem, támogassák a törvényjavaslat elfogadását. Köszönöm figyelmüket. Köszönöm a szót, elnök úr.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi