LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Amikor környezetvédelmi vagy klímapolitikai szempontokra utaltam, akkor arra utaltam, hogy a károsanyag-kibocsátása mégiscsak kisebb, mint egy szénerőműnek, kedves képviselő asszony. Németországban lehet, hogy bezárnak az atomerőművek, de gőzerővel működnek a szénerőművek. Kérdés, hogy ez mennyit tesz hozzá Németország klímapolitikai céljaihoz.
A másik megjegyzése. Én tiszteletben tartom az ön fölkészültségét, morális és erkölcsi aggályait sem cáfolom. Ugyanakkor van egy másik morális probléma, hogy ma 36 forint/kilowattórát fizetnek a magyar lakosok. Németországban, ahol nincs atomerőmű, 90 forint/kilowattórát fizetnek. Az is morális kérdés, hogy olyan legyen az áram ára, ami a lakosság által megfizethető. Ma Paks azt jelenti, hogy 11 forintért állít elő áramot kilowattóránként, és ezt a magyar lakosság és a magyar ipar meg tudja fizetni. Ezeket a dilemmákat kell föloldani.
Döntés pedig volt, képviselő asszony. Amikor parlamenti képviselők valamiben döntenek vagy állást foglalnak, kinek a nevében döntenek? Hát a nép nevében. A nép küldött ide mindannyiunkat, a nép nevében eljáró parlamenti képviselők egy választás előtt és egy választás után jóváhagyták ezt. A választáson pedig erről szavaztak többek között a magyar választók, hiszen számos parlamenti párt ezzel kampányolt.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi