DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Megerősítve a támogató szavazatunkat, szeretném kifejteni, hogy nagy jelentőséget tulajdonítunk annak, hogy Magyarország továbbhalad az Eutelsathoz, illetve az Intelsat-rendszerhez való csatlakozásban. Ugyanis ez a társadalmi modernizáció, a gazdasági haladás napjainkban talán legerőteljesebb motorja. Tehát a digitalizáció, a technológiai lehetőségek kihasználása minden egyes ország számára fontos, még az ilyen alapvetően bezárkózáspárti kormányok esetében is, mint ahogyan a Fidesz-kormány alapvetően bezárkózáspárti, ténylegesen a nyitás irányába kell mozdulni, legalábbis a technológia szintjén.
Csak érdekességként szeretném megemlíteni, hogy Elvis Presley, akinek most reneszánsza van, az első világhálós koncertjét 1973. január 12-én tartotta Honoluluban. Tehát Honoluluban 1973. január 12-én Elvis Presley-koncert volt, és ez volt az első világkoncert, amit a műholdas rendszeren keresztül az egész világon több milliárd ember tudott nézni. Ennek két oka volt. Egyrészt, hogy Elvis Presley világsztár volt, másrészt, hogy technikailag meg tudták csinálni a műholdas televízió-közvetítésen keresztül, hogy több kontinensen egy időben lehetett nézni.
Tehát ha a világ 1973-ban már itt tartott, akkor szerintem épp ideje, hogy egy magát rendkívül konzervatívnak, Európa-ellenesnek és tradicionálisnak tekintő kormány, mint a Fidesz-KDNP-kormány, legalább ezekben az elvitathatatlan technológiai lépésekben tegye meg a szükséges jogi szabályozást, nemzetközi szerződésekhez való csatlakozásnak a szükséges lépéseit, feltételeit.
(10.40)
Ezen a területen még akár azt is elviselhetjük, hogy mást beszélnek, mint amit ténylegesen tesznek. Ez a cselekedet az ország érdekében való jó cselekedet, tehát támogatjuk. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi