Az Országgyűlés alelnökének megválasztása

Full text search

Az Országgyűlés alelnökének megválasztása
Tisztelt Országgyűlés! Figyelemmel arra, hogy az Országgyűlés határozatképes, a házszabály 14. § (2) bekezdése alapján most ismételten az Országgyűlés alelnökének megválasztásáról döntünk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Brenner Koloman urat az Országgyűlés alelnökének. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás: 95 igen, 2 nem.)
Tisztelt Országgyűlés! 95 igen… (Moraj, majd felzúdulás, közbekiáltások. - Balczó Zoltán: Gyurcsány nem hajlandó megszavazni! Ne rá várjatok! - Nunkovics Tibor a Fidesz sorai felé: Miért tőlem kérdezed, te szerencsétlen! - Az elnök csenget.)
Tisztelt Országgyűlés! (Az elnök csenget. - Közbekiáltás a Jobbik soraiból: Gyurcsány nem szavazta meg! Ne tőle várd! Szánalmas, amit műveltek! Gyűlöletből élsz!) Megállapítom, hogy az Országgyűlés az alelnök megválasztására… (Az elnök csenget.) Tisztelt Országgyűlés! Kérem tisztelettel mind a baloldali, mind a jobboldali képviselőtársakat, hogy egy kicsit csillapodjanak.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés az alelnök megválasztására irányuló döntés során ismét nem volt határozatképes. (Z. Kárpát Dániel: Szánalmas!) A Házszabály rendelkezése szerint a szavazásban részt nem vevő képviselők névsorát a szavazási lista alapján megállapítom, és az alelnök megválasztásának határozathozatalát az Országgyűlés következő ülésére halasztom.
Munkánkat az összegző módosító javaslatok és bizottsági jelentések vitájával folytatjuk. Kettőperces technikai szünetet tartunk.
(Szünet: 18.20 - 18.23
Elnök: dr. Hiller István
Jegyzők: dr. Vinnai Győző és Szabó Sándor)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi