Döntés előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásáról

Full text search

Döntés előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalásáról
Most kivételes javaslatról határozunk. A kormány kezdeményezte, hogy az Országgyűlés kivételes eljárásban tárgyalja meg az élelmiszerláncról és hatósági felügyeletéről szóló 2008. évi XLVI. törvény és a kiskereskedelmi adóról szóló 2020. évi XLV. törvény módosításáról szóló T/17882. számú törvényjavaslatot.
Az előterjesztő azt kezdeményezte, hogy a módosító javaslat benyújtására a kivételes eljárást elrendelő döntés meghozatalát követő három órán belül legyen lehetőség, az összevont vitára a holnapi ülésnapon a P/17816. számú indítvány tárgyalását követően, 2. napirendi pontként kerüljön sor, az összegző módosító javaslatról való döntésre és a zárószavazásra pedig a holnapi ülésnapon kerüljön sor.
Tisztelt Ház! A határozati házszabály 62. § (1) bekezdése alapján a kivételes eljárásban történő tárgyalásról az Országgyűlés vita nélkül határoz. Felhívom figyelmüket, hogy a kivételes eljárás elrendeléséhez a képviselők több mint felének, azaz száz képviselőnek az igen szavazata szükséges.
Most a döntéshozatal következik. Kérdezem önöket, elfogadják-e a T/17882. számú előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását az előterjesztői indítvány szerint. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés az előterjesztés kivételes eljárásban történő tárgyalását 121 igen szavazattal, 16 nem szavazat ellenében, 2 tartózkodás mellett elfogadta. (Jelzésre:) Koncz Zsófia gépe nem működött, ha jól értem (Koncz Zsófia: Igennel szavaztam!), és igennel szavazott a képviselő asszony. Akkor az igen szavazatok száma 122.
Az elfogadott döntésünknek megfelelően a módosító javaslatok benyújtására a mai napon 17 óra 26 percig van lehetőség.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi