VARJU LÁSZLÓ

Full text search

VARJU LÁSZLÓ
VARJU LÁSZLÓ (DK): Elnök úr, köszönöm szépen a szót. Az idei utolsó parlamenti héten is szeretnék beszámolni arról önöknek, hogy a választókerületemet érintően milyen fontos kérdések, illetve hírek, események történnek.
Az advent időszaka lehetőséget ad a számvetésre és talán egy kicsit az előrelépésre is. Bár a környezetünkben látjuk, hogy nem csak az őszi napforduló óta, egészen karácsonyig azonban sajnos biztosan folyamatosan nő a sötétség, és sokaknak ez a belső megpróbáltatás ideje. Csökken a fény, és egyre növekszik a sötétség. Mindezt ellensúlyozandó beérni látszik a városvezetés munkája Újpesten; például azzal, hogy a legutóbbi beszámolóm óta is számos fejlesztés fejeződött be, vagy érkezett el a munka utolsó fázisába. Engedjék meg, hogy ezek közül néhányat említsek!
Napelemes kandeláberek kerültek a Görgey útra. Ezen a területen tavalyelőtt még járda sem volt, csak nagy, kitaposott ösvények, most pedig a járdán közlekedhetünk frissen ültetett fák között, vadvirágos ágyásban gyönyörködve; immáron napelemes lámpák árnyékát is, illetve világítását is láthatjuk.
Új pingpongasztalok kerültek a Berda-lakótelepre, a Pozsonyi utcába. Így a Béke tér, a Bőröndös sétány, az Ősz utca, a Bárdos utca után már itt is jobb és szebb körülmények között mozoghatnak az újpestiek.
Átadás-átvételi szakaszhoz érkezett el a Rózsa utca felújítása, ahol a főváros és a kerület együttműködésében megújítás történt. Ezen az útszakaszon régóta időszerű volt a munkálatok elvégzése, és napok kérdése, hogy akadálymenetesen, jobb minőségű úton lesz járható ez az útszakasz.
A befejezett munkálatok mellett számítunk további fejlesztésekre is. Ilyen például a Pácoló-Intarzia köz megújítása. Erről részletesen is beszéltem egyébként a városvezetőkkel, Trippon Norbert alpolgármester úrral, és megtudtam tőle, hogy három szakaszban is felújításra kerülnek a területre be- és kivezető útburkolatok, továbbá létrejön 50 szabályos parkolóhely is. Hozzávetőlegesen - itt tételesen idézem - 192 négyzetméterrel növelik meg az eddigi zöldfelületet, lesz 413 négyzetméter mediterrán jellegű növényágyás, 155 négyzetméter vadvirágos zöldfelület, továbbá 722 négyzetméter talajtakaró cserjefelület, valamint fákat is ültetünk.
A tér központi részén ivókútnak, térfigyelő kameráknak, három, burkolatba süllyesztett fúvókával rendelkező vízijátéknak is helyet biztosítanak. Lesznek továbbá még támlás és napozópadok, hintapadok, növényekkel befuttatott pergolák. A különleges hangulatról pedig a talajba süllyesztett LED-lámpás térvilágítás gondoskodik. A tér megújítása 2022 nyarára befejeződik.
Nagyon fontosnak tartom azonban, hogy az évnek ebben a szakaszában ne csak az ilyen megújítási és szakmai kérdésekről ejtsünk szót. Én nagyon szeretem az adventi készülődést, a karácsony meghittségét. Ennek egyik példája Újpest központja egyébként, ahol a díszkivilágított gyönyörű épület, a mindenki karácsonyfája, a jégpálya és akár a forró habos kakaó, a betlehemi jászol, a karácsonyi vásár mind egyszerre megtalálható. Van, ami ebből mégis kiviláglik: idén is működik Újpesten az adventi ajándékgyár. Ennek lényege, hogy gyermekeknek szánt csomaggal támogatjuk a rászoruló újpesti családok karácsonyát.
Örömmel látom, hogy az újpesti közösség összefogott. Fantasztikus dolog, hogy több százan vették a fáradságot, hogy egy cipősdoboznyi szeretettel megszépítsék a polgártársaink ünnepét. Köszönöm nekik, köszönöm a szervezőknek, akik ezt lehetővé tették. Áldott, békés ünnepeket kívánok mindannyiuknak! Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a DK soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi