SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ

Full text search

SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ
SEBIÁN-PETROVSZKI LÁSZLÓ (DK): Köszönöm szépen. Persze, értem én, hogy az önkormányzatok megkapják ezt a vagyont, én is ezt mondtam. Sőt, még azt is mondtam - nem figyelt, tisztelt képviselőtársam -, hogy még elviekben el is tudom képzelni, hogy létezik olyan probléma, amire ez a megoldás, amire tud ez lenni. Csak ennél a konkrét előterjesztésnél ez most megvalósul-e, hogy ennek van-e ilyen típusú indokoltsága, az nem derül ki ebből. Majd az előterjesztő bizonyára erre fog reagálni.
De a lényeg ez, hogy hogyan és mint és kinek adjuk ezeket az ingatlanokat. Itt az történik - akkor beszéljünk nyíltan -, hogy elhallgatja a tisztelt előterjesztő kormány, hogy melyek azok a települések és ingatlanok, amelyekről szó van, és élünk a gyanúperrel, igen, képviselőtársam, hogy ezek, bizony ám, fideszes, Fideszhez közel álló önkormányzatok lesznek. Bármire megesküszöm, hogy egy-két hónap múlva itt arról fogunk vitatkozni majd, hogy már akkor látjuk a listát, és darabra ki lesz listázva, hogy a 900 vagy akárhány település közül hány száz lesz az, amely önökhöz közel áll! Mert ez így működik önöknél tizenkét éve! (Nacsa Lőrinc: Tessék választást nyerni!) Értem: tessék választást nyerni! Tehát tulajdonképpen elismeri, hogy ezek valójában fideszesek lesznek! Ez a helyzet, tisztelt képviselőtársam! Itt nem arról van szó, hogy a vidéket vagy - mit mondott? - a vidékieket gyalázom, én, aki egyébként vidéki srác vagyok, tehát én úgy jöttem a fővárosba, abszolút nem vesztettem el ezt az identitásomat sem, de fogalmilag kizárt, amit ön állít.
A lényeg itt ez: a Fidesz a saját hatalmát próbálja megtámasztani ezzel az előterjesztéssel és ezzel a sok milliárd forinttal úgy, hogy állami vagyont, minden tízmillió magyar állampolgár vagyonát áttolja olyan önkormányzatokba, amelyek - élve a gyanúval, azt kell hogy mondjam - a Fideszt fogják erősíteni a jövő tavaszi választáson.
A történet ez, tisztelt képviselőtársam! És igen, erre ellenzékiként nem mondhatunk igent. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi