SOLTÉSZ MIKLÓS,

Full text search

SOLTÉSZ MIKLÓS,
SOLTÉSZ MIKLÓS, a Miniszterelnökség államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Hát, az ő mentalitásukban nyilván megengedhető. Nem látok bele a fejükbe, de az itt lévő szocialista maradékoknak még hadd mondjam el, hiszen ők kiabáltak be az ön kérdése, illetve felvetése közben (Dr. Szakács László: Még egyszer! Még egyszer, mik vagyunk?!), nincs két baloldal, nincs két baloldal, ugyanaz a forgatókönyv van, amit önök képviseltek itt, akik itt ülnek, baloldaliak (Mesterházy Attila közbeszól.), önök azok, akik a közvagyont kijátszották, elherdálták privatizáción és más módon keresztül. (Mesterházy Attila: Mészáros Lőrinc?) Ugyan 750 milliárd forintot gyűjtöttek be 2002 és 2010 között, de ezalatt eladták 190 társaság államitulajdon-hányadát, vagy teljes mértékben, és eladták, ahogy ön is mondta, az energiaszolgáltatók jó részét, közműcégek jó részét, a repülőteret (Dr. Szakács László közbeszól.), pénzügyi szolgáltatókat, és hallja ön is, képviselő úr, fáj nekik az igazság, mert most is óbégatnak, kiabálnak. (Mesterházy Attila közbeszól.)
Ezzel szemben 2010 óta elindult a nemzeti vagyon visszaszerzése, 2010 óta 6093 milliárd forinttal nőtt a nemzeti vagyon, ez 52 százalékos növekedés - hiába kiabálnak, tisztelt képviselők. (Dr. Szakács László közbeszól.) 25 százalékkal az ingatlanok vonatkozásában, 143 százalékkal a társasági részesedésben, gépek és berendezések tekintetében 81 százalékkal és egyéb eszközök beszerzésében 846 milliárddal növekedett az állami vagyon. A Magyar Nemzeti Bank, amelyet annyit támadnak, 3,1 tonnáról 94,5 tonnára növelte, azaz a 30-szorosára növelte az aranytartalékot.
Azt, hogy ők mindent eladnak, mindent privatizálnak, és mindent kilopnak az államtól, azt megszoktuk. A fővárosban ezt csinálták a múltban is, most is valószínűleg ezt akarják. Az azért jellemző, hogy annak a főpolgármesternek, aki mindenféle szépet mondott a jelöltsége során, annak fogalma sincs, hogy eladják a feje fölött, vagy pedig nem mond igazat, és hazudik (Az elnök csenget.), de ezt majd ki fogja deríteni a következő időszak.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi