Fegyelmi ügy

Full text search

Fegyelmi ügy
Tisztelt Országgyűlés! Most fegyelmi ügy döntéshozatalával folytatjuk munkánkat. Tájékoztatom önöket, hogy a házelnök úr az Országgyűlésről szóló törvény 46/E. §-a alapján, a 47. § (1) bekezdés c) pontja szerinti jogkörében eljárva Szabó Timea, a Párbeszéd képviselő asszonya esedékes tiszteletdíjának csökkentését rendelte el. A képviselő asszony a Mentelmi bizottságtól a döntés hatályon kívül helyezését kérte. A bizottság a képviselő kérelmének nem adott helyt.
Ezt követően az Országgyűlésről szóló törvény 51. § (7) bekezdés b) pontja alapján a képviselő asszony kérte, hogy az Országgyűlés helyezze hatályon kívül a házelnöki döntést. Erre figyelemmel a határozati házszabály 148. § (2) bekezdése alapján a házelnök úr határozati javaslatot terjesztett elő H/17227. számon, a képviselő asszony esedékes tiszteletdíjának csökkentését elrendelő korábbi döntésével azonos tartalommal.
Tisztelt Országgyűlés! Felhívom a figyelmüket, hogy a határozati javaslatot, az ahhoz kapcsolódó házelnöki döntést, az erre vonatkozó képviselői kérelmet, valamint a Mentelmi bizottság elnökének tájékoztatóját a honlapon megismerhették. A házszabály rendelkezései szerint a határozati javaslathoz sem módosító javaslatot, sem bizottsági jelentést nem lehet benyújtani.
Felhívom a figyelmüket, hogy amennyiben a házelnöki döntést az Országgyűlés hatályon kívül helyezi, a képviselő esedékes tiszteletdíja nem csökken, az Országgyűlésről szóló törvény 47. § (1) bekezdés c) pontja alapján a vele szemben indított eljárás megszűnik. A tiszteletdíj csökkentéséről szóló házelnöki döntésről az Országgyűlés vita nélkül határoz.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hatályában fenntartja-e a Szabó Timea képviselő esedékes tiszteletdíjának csökkentésére irányuló házelnöki döntést a H/17227. számú határozati javaslatban foglaltak szerint. Kérem, most szavazzanak! (Szavazás. - Nagy zaj. - Szabó Timea felállva, a pólójára mutatva, amelyen vörös körben „FIDESZ” felirat, fölötte egy nagy és négy kisebb sárga csillag látható: Ezek vagytok! Ezek vagytok! A Kínai Kommunista Párt szolgái vagytok! Ezek vagytok! A kínai kommunisták szolgái! Rabszolgák vagytok! - Folyamatos moraj és közbeszólások a kormánypárti padsorokból.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a házelnöki döntést… (Szabó Timea folyamatosan közbeszól. - Folyamatos zaj. - Az elnök csenget.) Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a házelnöki döntést 114 igen szavazattal, 47 nem ellenében, 2 tartózkodás mellett hatályában fenntartotta, ezzel a képviselővel szemben indított eljárás megszűnik. (Az elnök ismét csenget.)
Tisztelt Országgyűlés! Most felkérem Gelencsér Attila jegyző urat, hogy ismertesse az imént elfogadott határozatot.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi