2021. évi őszi ülésszak munkarendjének elfogadása

Full text search

2021. évi őszi ülésszak munkarendjének elfogadása
Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy az Országgyűlés 2021. évi őszi ülésszakának javasolt munkarendjével kapcsolatban a Házbizottság múlt heti ülésén nem alakult ki konszenzus, ezért az országgyűlési törvény 13. § (6) bekezdése értelmében a munkarendről az Országgyűlés dönt. (Zaj.) A javasolt munkarendet képviselőtársaim a honlapon megismerhették. Amennyiben kellő figyelmet tudnak tanúsítani a képviselőtársaim, akkor folytatnám a tájékoztatást, ugyanis most határozathozatal következik.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy elfogadja-e a 2021. évi őszi ülésszak javasolt munkarendjét. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy 132 igen szavazattal, 34 nem szavazat ellenében, tartózkodás nélkül a munkarendet a Ház elfogadta.
(16.10)
Tájékoztatom Önöket, hogy a kormány benyújtotta az őszi ülésszak törvényalkotási programját, amelyet az érdeklődők az informatikai hálózaton megismerhettek. Az Állami Számvevőszék ehhez előterjesztette ajánlását, amely ugyancsak elérhető az informatikai hálózaton.
Tisztelt Országgyűlés! A Kereszténydemokrata Néppárt és a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakció tagjai számának egyezővé válása miatt a jegyzők 2020. év június 8-án sorsolással döntöttek a felszólalások sorrendjéről.
A határozati házszabály 17/B. § (2) és (3) bekezdései alapján a felszólalások sorrendje rendes ülésszakonként akként változik, hogy az addig utolsóként felszólalásra jogosult képviselőcsoport kap elsőként szót, a másik képviselőcsoport pedig eggyel hátrébb sorolódik. Tekintettel arra, hogy a létszámegyezés az érintett képviselőcsoportok között jelenleg is fennáll, a 2021. évi őszi ülésszakban az interpellációk, szóbeli és azonnali kérdések elhangzása során a felszólalás sorrendjében a KDNP képviselőcsoportja megelőzi a Jobbik képviselőcsoportját.
Tisztelt Országgyűlés! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása. A napirendre, az ülés időtartamára, a felszólalási időkeretekre az elnöki jogkörben előterjesztett javaslat alapján döntünk.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi