BŐSZ ANETT

Full text search

BŐSZ ANETT
BŐSZ ANETT (DK): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Államtitkár Úr! Ismét felfutóban a Covid-járvány, napi 400-500 új fertőzöttnél járunk, és sajnos napok óta vannak elhunyt honfitársaink is.
Eközben a kormánykommunikáció sikeres járványkezelésről, működő oltásról regél, sőt a SOTE rektorával azt is kimondatták rengeteg sok óriásplakáton, hogy Magyarország működik, ha az oltás működik, mintha ez csakugyan következne az oltás működőképességéből. A kormány világossá tette, hogy a negyedik hullám elleni védekezést kizárólag az átoltottságra alapozza, csakhogy szakértők a nyájimmunitást jóval 80 százalék fölötti átoltottsághoz kötik, miközben a beoltottak száma a 6 milliót sem éri el hazánkban. Az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ adatai szerint az első oltást felvettek arányát tekintve a 21.-ek, a másodikat illetően 18.-ak vagyunk a 30 európai ország közül. Több mint egymillió 12 éven aluli érthetően be sem lett oltva, a Sinopharmot kapott mintegy 700 ezer idős harmadrésze pedig vizsgálatok szerint semmilyen védettséget nem kapott. Ráadásul oltottként is meg lehet fertőződni, oltottként is lehet továbbterjeszteni a vírust akkor is, ha feltehetően az oltás megvédi a beoltottakat a súlyos szövődményektől vagy a halálesetektől.
Meghosszabbították viszont a veszélyhelyzetet, a rendkívüli jogrendet, noha az 55 százalékos átoltottság a kormány hivatalos tájékoztatása szerint tökéletes járványügyi védekezést takar. Harsognak továbbá a győzelmi jelentések a gazdaságról, béremelésről, adó-visszatérítésről, azonban arról megfeledkeznek, hogy ha ennyire szárnyal a gazdaság, akkor illene visszajuttatni az önkormányzatoktól elvont forrásokat, amiktől elsősorban egyébként az önkormányzati vezetők szenvednek, akik az ellenzék padsoraiból kerülnek ki.
Tisztelettel kérdezem tehát önt, a sok egymásnak ellentmondó információ és cselekedet után mégis miféle veszélyhelyzet ez, államtitkár úr. Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi