DR. MELLÁR TAMÁS

Full text search

DR. MELLÁR TAMÁS
DR. MELLÁR TAMÁS (Párbeszéd): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Az ellenzéki előválasztás zajlik, eddig már több mint 500 ezer szavazó vett rajta részt, de az MTVA felületein ezekről nincs semmilyen tájékoztatás, ezért tulajdonképpen hat pártot és több mint félmillió szavazót vesznek semmibe, amikor nem számolnak be erről.
De továbbmegyek: a múlt pénteken rendezték a miniszterelnök-jelölti vitát az RTL Klubban, ennek 800 ezer nézője volt, de az MTI még tudósítót sem küldött az eseményre. Bebizonyosodni látszik az, hogy az évi 100 milliárd forint közpénzből üzemeltetett közmédiát a kormány csak saját propagandacéljaira használja.
Az előválasztásnak hamarosan vége lesz, és minden fideszes jelölt kap egy ellenzéki kihívót, Orbán Viktor pedig egy egységes ellenzéki közös miniszterelnök-jelöltet. Kérdezem államtitkár urat, hogy hogy képzelik, hogyan gondolják, hogy jövő tavasszal miként fogja tudni majd ez a média biztosítani azt, hogy valóban érdemi tájékoztatást tudjon erről adni, és ne adj’ isten, akár szakmai vitákat is szervezzen, hiszen ez igen fontos lenne annak érdekében, hogy a polgárok abba a helyzetbe kerüljenek, hogy felelős döntéseket hozhassanak.
Kérdezem azért is, mert a Szabad Európa birtokába került egy hangfelvétel, amely szerint a köztévénél ki is mondták: a kampányban a kormányt kell támogatni, akinek pedig ez nem tetszik, az adja be a felmondását.
Tehát ezt kérdezem öntől: mit terveznek tenni, hogy valóban fair legyen a jövő évi választás, és erről megfelelő módon tájékoztasson a közmédia? Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi