A köztársasági elnök úr által alaptörvény-ellenesség miatt visszaküldött, az Országgyűlés 2020. december 15-ei ülésnapján elfogad…

Full text search

A köztársasági elnök úr által alaptörvény-ellenesség miatt visszaküldött, az Országgyűlés 2020. december 15-ei ülésnapján elfogadott, egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvény hez benyújtott törvényalkotási bizottsági módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás
Soron következik a köztársasági elnök úr által alaptörvény-ellenesség miatt visszaküldött, az Országgyűlés 2020. december 15-ei ülésnapján elfogadott, egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló törvényhez benyújtott törvényalkotási bizottsági módosító javaslatról történő döntés és a zárószavazás. A köztársasági elnök úrnak aláírásra megküldött törvény szövege T/13958/14. számon, a köztársasági elnök úr levele T/13958/15. számon a Ház informatikai hálózatán valamennyiünk számára elérhető. A Törvényalkotási bizottság módosító javaslatát T/13958/17., jelentését pedig T/13958/18. számon terjesztette elő. Tájékoztatom önöket, hogy a határozathozatal során módosító javaslat fenntartására és külön szavazás kérésére nincs lehetőség.
Először a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatáról határozunk. Arra figyelemmel, hogy ennek 11. pontja elfogadásához minősített többség szükséges, a határozathozatalra két részletben kerül sor. Először a minősített többséget igénylő pontról határozunk, amelynek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/13958/17. számú módosító javaslatának minősített többséget igénylő 11. pontját. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslat minősített többséget igénylő pontját 131 igen szavazattal, 47 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatának egyszerű többséget igénylő további pontjairól határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a Törvényalkotási bizottság T/13958/17. számú módosító javaslatának egyszerű többséget igénylő pontjait. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosító javaslat egyszerű többséget igénylő további pontjait 132 igen szavazattal, 47 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett elfogadta.
Most a zárószavazás következik, amelynek során a ki nem hirdetett törvénynek a Törvényalkotási bizottság módosító javaslatának elfogadott pontjaival módosított szövegéről döntünk. Felhívom szíves figyelmüket, hogy az Alaptörvény meghatározza az imént módosított, ki nem hirdetett törvény minősített többséget igénylő rendelkezéseinek körét. Ezek elfogadásához a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem ezért a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló, ki nem hirdetett törvény minősített többséget igénylő rendelkezéseit az imént elfogadott módosításokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosult, ki nem hirdetett törvény minősített többséget igénylő rendelkezéseit 132 igen szavazattal, 47 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett elfogadta.
Most az imént módosított, ki nem hirdetett törvény egyszerű többséget igénylő rendelkezéseiről határozunk. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e az egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról szóló, ki nem hirdetett törvény egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit az imént elfogadott módosításokkal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés a módosult, ki nem hirdetett törvény egyszerű többséget igénylő rendelkezéseit 132 igen szavazattal, 46 nem ellenében, 13 tartózkodás mellett elfogadta.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi