Mentelmi ügy:

Full text search

Mentelmi ügy:
Tisztelt Ház! Képviselőtársaim! Soron következik a mentelmi ügy megtárgyalása és határozathozatala. Mielőtt azonban erre sor kerül, szokásainknak megfelelően egy jelenlét-ellenőrzést kérek szépen végrehajtani, hogy tisztában legyünk azzal, hogy mindenkinek működik-e a szavazógépe. Kérem, nyomják meg valamelyik gombot a szavazógépen, most! (Jelenlét-ellenőrzés.) 141 képviselő van jelen, 58 van távol, az Országgyűlés határozatképes.
Mindenkinek rendben van a gépe? Kérem szépen a teremszolgálatot, hogy az államtitkári patkót szíveskedjenek ellenőrizni, illetve Rétvári Bence, Rig Lajos képviselő úrnak a szavazógépét is kérem megnézni. Ezt a technikai személyzet tudja megnézni. Másnak még? (Farkas Sándor jelentkezik.) Tessék megnézni, hogy a Nagy István miniszter úr előtti gép át van-e állítva, mert még Farkas Sándor államtitkár úr jelzi, hogy nem működik a gépe. Mindjárt megkérdezzük a műszaki munkatársainkat, hogy rendben van-e. Tehát Rig Lajos, Farkas Sándor, Rétvári Bence, - a visszajelzés, hogy rendben van. Köszönöm szépen.
Tisztelt Képviselőtársaim! Soron következik a mentelmi ügy megtárgyalása és határozathozatala. Tájékoztatom önöket, hogy Witzmann Mihály fideszes országgyűlési képviselőtársunk mentelmi jogának felfüggesztésére irányuló indítvány érkezett 2021. március 3-án 4.Bpk.384/2020/6. számon a Siófoki Járásbíróságtól, rágalmazás vétsége és becsületsértés vétsége miatt indított magánvádas ügyben. Ezt az Országgyűlés elnöke megvizsgálásra átadta a Mentelmi bizottságnak. A Mentelmi bizottság H/15445. számon határozati javaslatot terjesztett elő Witzmann Mihály országgyűlési képviselőtársunk mentelmi jogával kapcsolatban. Erről az Országgyűlés vita nélkül határoz.
A határozathozatal előtt megadom a szót Hargitai János elnök úrnak, a bizottság elnökének, aki a bizottság javaslatát szóban is meg kívánja indokolni ötperces időkeretben. Parancsoljon, elnök úr, öné a szó.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi