Könyvtár, népiskolai. Szerk. Molnár Aladár. 1–4. füz. (8r.) Pest, 1868. Osterlamm K. 2.– 1. füz. Téli esték. Elbeszélések, versek…

Full text search

Könyvtár, népiskolai. Szerk. Molnár Aladár. 1–4. füz. (8r.) Pest, 1868. Osterlamm K. 2.–
1. füz. Téli esték. Elbeszélések, versek és tanulságos olvasmányok. (IV és 159 l.)
Tartalom:
Szalay László. Croesus és Cyrus. – Gyulay Pál. A gonosz mostoha. Népmese. – Gönczy Pál. A termő föld. – Szabó Imre. – Szent István királyról. – Szász Károly. Ráhel. – Gr. Lázár Kálmán. A kutya. – Kakas Márton. A két hízó. Tréfás versezet. – Vas Gereben. A jó urak. – Tompa Mihály. A félkezü koldus. – Kerekes. A gépek. – Petőfi Sándor. Szüleimhez. – Réthy. Gyermekélet a harczos időkben. – Girókúti P. Ferencz. A gazdagulás mestersége. – Tompa M. A gazdag. – Arany László. Tompa meg Mohácsi. – Az időjárás a szobában. – Szilágyi Sándor. Történeti adomák. – Vas Gereben. Mátyás király udvari bolondja. – Szilágyi Sándor. Képek a magyar hódoltság történetéből. – Arany János. Az első lopás. – A drágakő-kereső.
2. füz. Képek az emberi élet és a természet köréből. (176 l.)
Tartalom:
Otto F. Tengeri útazás setétben. – Környei János. Az eső. – Gr. Lázár Kálmán. A macska. – Környei J. A föld. Az eszkimo. A kövekről. András nagyapó. – Kerekes. Az 1868. év. – Tóth Kálmán. A pénz. A prósai világ. Lincoln Ábrahám.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi