Gazdaság

Full text search

Gazdaság
X. – Határozatban kötelezik a minisztériumokat és a köztársasági kormányokat, hogy 1970-ben 1,7 milliárd rubellel csökkentsék az irányító apparátus költségeit.
XI. – A 3. össz-szövetségi kolhozkongresszus elfogadja a kolhozok új alapszabály-tervezetét, amely az ország 36 000 kollektív gazdaságának tevékenységét irányítja. Az új alapszabályzat lehetővé teszi, hogy a kolhozok a téli hónapokban ipari tevékenységet folytassanak. Az alapszabály-tervezetet előzőleg nyilvános vitára bocsátották. Utoljára 1935-ben fogadtak el alapszabályzatot. Felállítják a kolhozok össz-szövetségi érdekvédelmi szervezetét.
XII. – A gazdasági reform az iparvállalatok csaknem 75%-ára terjed ki, innen ered az ipari össztermelés 63, s az iparból származó nyereség 91%-a.
Az év folyamán Hivatalos adatok szerint a költségvetési kiadások 13,2%-át fordítják honvédelmi célokra.
– A szovjet nagykövetség egyik tagja látogatást tesz a Közös Piac vb külkereskedelmi ügyekben illetékes tagjánál. E látogatás az első kapcsolatfelvételt jelenti a SZU hivatalos szervei részéről. A SZU ekkor még nem ismeri el hivatalosan az EGK-t kereskedelmi tömbként.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi