DÉL-KOREA

Full text search

DÉL-KOREA
1. Demokratikus Liberális Párt: az ország konzervatív kormánypártja. Elnöke a köztársasági elnök, Ro Te Vu. Jelenleg a 299 képviselői mandátumból 220-at birtokol. 1990-ben alakult, 3 különböző politikai csoportosulás egyesüléséből. Az egyik Ro Te Vu elnök 1981-ben létrehozott Demokratikus Igazság Pártja. A másik kettő korábban ellenzéki csoportosulás volt: Kim Jung Szam Újraegyesítés Demokrata Pártja 1987-ben szerveződött, az Új Demokratikus Köztársasági Párt ugyancsak 1987-ben alakult, vezetője Kim Jong Pil. Az 1990-es pártegyesülést Ro Te Vu a biztos parlamenti többségért, a másik 2 párt pedig a kormányzati hatalomból való részesedésért ösztönözte. (Mintának a különféle frakciókból álló japán Liberális Demokrata Pártot tekintették.)
2. Béke és Demokrácia Pártja: a legnagyobb parlamenti ellenzéki párt, 70 mandátummal, 1987-ben az Újraegyesítés Demokrata Pártját elhagyó Kim De Dzsung alapította azzal a céllal, hogy ez a párt legyen a fő támogatója a köztársaságielnök-választáson. Ellenzéki párt a Demokratikus Párt, amelyet az Újraegyesítés Demokrata Pártjából kivált, az 1990-es hárompárti egyesülést ellenző politikusok hoztak létre.
3. További pártok: Demokratikus Korea Pártja, 1980-ban alapították, a 80-as évek elején a legjelentősebb ellenzéki párt volt. Koreai Nemzeti Párt: 1981-ben alakult. Új Korea Demokratikus Pártja: 1985-ben alakult, egy korábbi jelentős ellenzéki párt, az Új Demokrata Párt utóda. Szocialista Demokrata Párt: 1980-ban alakult, az erőszakkal feloszlatott Egyesült Szocialista Párt örököse. A dél-koreai alkotmány tiltja a Kommunista Párt legális működését.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi