HONDURAS

Full text search

HONDURAS
1. Nemzeti Párt: a gyakorlatilag kétpártrendszerű 128 fős törvényhozásban többségben van (71 hely), vezetője, Rafael Leonardo Calleas nyerte az elnökválasztást. 1902-ben alakult, hagyományosan jobboldali párt, szoros kapcsolatban a hadsereggel. Mérsékelt belső reformok, és a közép-amerikai integráció híve.
2. Hondurasi Liberális Párt: 1890 óta működik, jobbközép, ellenzéki párt, bázisa főleg a városi lakosság, történelmileg a szociális reformok, a liberális demokrácia híve, erős szociáldemokrata, ill. jobboldali technokrata frakcióval.
3. A Nemzeti Megújulás és Egység Párt 1977 óta legális, centrista, szociáldemokrata értékeket követő csoport. A kisebb pártok közé tartozik a Kereszténydemokrata Párt, ill. az 1983 óta újra illegalitásban működő Hondurasi Kommunista Párt.
Betiltott fegyveres szervezetek: a baloldali Cinchonero Népi Felszabadítási Front és a 19. sz.-i forradalmár, Francisco Morazan nevét viselő Hondurasi Felszabadítási Front, ill. a jobboldali félkatonai „Fehér Kéz” és Hondurasi Antikommunista Mozgalom.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi