Április 19. – Péntek

Full text search

Április 19. – Péntek
– Jövőre csökkennek az adó- és járulékterhek, megkezdődik az államháztartás fokozatos reformja, de a nyugdíjrendszer strukturális átalakításába csak 1998-tól foghatunk bele – jelentette ki Medgyessy Péter.
– A magyarországi romák többsége katolikus vallású, az országos cigány önkormányzat ezért gondolt arra, hogy találkozót kezdeményez a katolikus egyház vezetőivel – mondta Kozák János, a testület alelnöke, miután a roma delegáció megbeszélést folytatott Seregély István egri érsekkel, a Magyar Katolikus Püspöki Kar elnökével és Ternyák Csaba püspökkel, a püspöki kar titkárával.
– Több mint kétszázmillió forintot takarított meg 26 magyar egészségügyi intézmény egy új típusú közbeszerzési eljárással. Stein János, az Euromedic Trading Kft. vezérigazgatója elmondta: 1,8 milliárd forint értékben tendereztettek egészségügyi fogyóanyagokat, kötszereket és laboratóriumi vegyszereket. A beszállítók a tender eredményeképpen 10-45 százalékos árengedményt adtak az együttesen vásároló kórházaknak.
– A Magyar Befektetési és Fejlesztési Bank alaptőkéje a kormány tavaly decemberi határozata alapján összesen mitnegy 40-50 milliárd forintra növekszik, amit feladatai indokolnak – jelentette ki Huszty András, a bank új vezérigazgatója. A pénzintézet tőkeerejének javítása érdekében a kormány a privatizációs bevételek terhére három éven keresztül évi 2-3 milliárd forintos tőkeemeléshez járult hozzá.
– Életbe lépett az új fővárosi parkolási rendszer. Elsőként az Erzsébet téren és az Andrássy úton helyezték el az automatákat, amelyekből az autósok pénzt bedobva vásárolhatnak jegyeket. Délutánig a parkolási társulás munkatársai kilenc autót bilincseltek meg szabálytalan, illetve lejárt parkolás miatt. A béklyóktól a négyezer forintos büntetés kifizetése ellenében félórán belül megszabadították a kocsikat.
– Az ősztől induló új tanévben az ELTE Szociológiai Intézete, az MTA Társadalmi Konfliktusok Kutatóközpontja, a Magyar Rádió és a Magyar Újságírók Országos Szövetsége vezető újságírók, a médiaipar reprezentánsai és politikusok bevonásával ismét elindítja egyetemi szakirányú oklevelet adó kétéves újságíróképzését.
– Kézigránát robbant Budapesten a liechtensteini kereskedelmi képviselet pihenőháza mellett. A tűzszerészek szerint orosz gyártmányú támadó kézigránátot használtak az elkövetők. A robbanás körülményeiről csak annyit tudni, hogy a detonáció anyagi kárt okozot. A rendőrség teljes hírzárlatot rendelt el.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi