Április 2. – Kedd

Full text search

Április 2. – Kedd
– Suchman Tamás miniszter közleményt adott, amelyben visszavonja a kilépéséről az MSZP kongresszusán tett bejelentését.
– Az Országgyűlés megkezdte az Alkotmánybíróság ügyrendjéről szóló törvényjavaslat általános vitáját.
– A parlamenti képviselők egyebek mellett elfogadták a volt egyházi ingatlanok tulajdoni helyzetéről szóló törvénymódosítást. A képviselők megszavazták a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény módosítását is.
– Róma programbizottság alakult a miniszterelnök vezetésével. A testületben a cigányügyben különösen érintett tárcák vezetői, valamint Orsós Éva, a Nemzeti és Kisebbségi Hivatal elnöke, Farkas Flórián, az Országos Cigány Önkormányzat vezetője, Bíró András, a Roma Közalapítvány elnöke és Popper Péter, a miniszterelnök személyes tanácsadója vesz részt. A testület titkára, Tabajdi Csaba államtitkár elmondta, hogy a bizottság konzultatív testület, nem rendelkezik döntéshozói jogosítványokkal.
– A Magyar Tudományos Akadémia eladja a tulajdonában lévő Akadémiai Könyvkiadót. Keviczky László főtitkár arról számolt be: az Akadémia garanciájával a kiadó egy több mint kétszázmilliós kötvényt bocsátott ki, amelyet most kellene visszafizetnie, az Akadémia azonban erre képtelen, és emiatt kénytelen megválni a kiadótól.
– Hárommilliárd forintos beruházással gyárat épít Gödöllőn a japán Sony cég.
– A magyar építőipari cégek kizárólag alvállalkozóként vehetnek részt a háború sújtotta délszláv országok újjáépítésében – mondta Kövesi Judit, az Ipari és Kereskedelmi Minisztérium osztályvezetője az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségében. A bosnyák és a horvát kormány törekvése ugyanis az újjáépítés során az, hogy saját vállalkozóikat és cégeiket lássák el munkával.
– A Környezetvédelmi Főfelügyelőség másodfokú határozata alapján a Mol Rt. megkezdheti a földgáz kitermelését az Orségben – jelentette be Reiniger Róbert, a főfelügyelőség vezetője.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi