Április 3. – Szerda

Full text search

Április 3. – Szerda
– Az Országgyűlés gazdasági bizottsága előtt ismertette a tárca elmúlt évi eredményeit Dunai Imre ipari és kereskedelmi miniszter. Elmondta: 4,8 százalékkal nőtt az ipar termelése, az ipar és a mezőgazdaság összesen 21,5 százalékkal növelte exportját, az ipari termelékenység tíz százalékkal javult.
– A vámőrség országos parancsnoka, Arnold Mihály tábornok elrendelte a Magyarországra beszállított marhahús fokozott állat-egészségügyi vizsgálatát.
– Tavaly több mint három és fél milliárd forint értékben derített fel úgynevezett pénzügyi bűncselekményt a VPOP Fővárosi Nyomozó Hivatala. A tapasztalatok szerint megváltozott a csempészek szokása: míg korábban kisebb értékű árucikkeket próbáltak illegálisan behozni az országba, ma egy-egy bűncselekményhez többnyire nagyobb mennyiségű áru tartozik.
– Elárverezik a parádsasvári Károlyi-kastélyt, amelyet 1994-ben vásárolt a Kordax Rt.
– Csurka István megpályázza a Magyar Televízió elnöki posztját. A Magyar Igazság és Élet Pártjának elnöke a bejelentéssel együtt leszögezte: pályázik annak ellenére, hogy a médiatörvény kizárja ebből a tisztségből azokat, akik az elmúlt két évben vezető funkciót töltöttek be politikai pártban.
– A Nap-kelte című reggeli tévéműsor stábjának huszonegy tagja levelet juttatott el Székely Ferenc ügyvezető tévéalelnökhöz, amelyben kérik: az MTV ezentúl ne a Fenyő János tulajdonában és vezetése alatt álló Stáb Rt.-n keresztül folyósítsa honoráriumukat, mert szerintük hónapok óta nem a kialakított rend szerint történik az elszámolás.
– Szakszervezetet alakítottak a Magyarországon tartózkodó amerikai békefenntartóknál dolgozó magyar munkások. Az MSZOSZ kaposvári székházában félszázan írták alá az alapításról szóló dokumentumot.
– Évente húszezer személyi sérüléses és ugyanennyi jelentős anyagi kárt okozó baleset történik Magyarországon – hangzott el az Országos Baleset-megelőzési Bizottság ülésén.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi