Február 12. – Hétfő

Full text search

Február 12. – Hétfő
– Az MSZP után a kisebbik kormánypárt vezetője is bocsánatot kért azoktól, akiktől több adóelőleget vontak le az arányosnál.
– A szocialisták akkor is megszavazzák az ügynöktörvénynek a kormány által beterjesztett módosítását, ha azt más pártok nem támogatják.
– Budapest felszabadulásának 51. évfordulóján ünnepséget rendeztek a Vizafogónál az 1944-45 telén Dunába lőtt mártírok emlékművénél. Ott voltak a kormány, a parlament, és számos politikai, valamint társadalmi szervezet képviselői. Göncz Árpád nevében Tóth Kálmán, a köztársasági elnök katonai irodájának megbízott vezetője helyezett el koszorút.
– A nyugdíjasok február 19-től már valóban számíthatnak arra, hogy megkapják a januárra járó nyugdíjemelési különbözetet, a posta ugyanis hamarosan elkezdi az utalványok postázását.
– A legnagyobb hazai lakossági bank, az OTP átlagosan 3 százalékkal csökkenti a betétek után fizetett kamatokat, a hitelek kamatait viszont csak 2 százalékkal mérsékli. Február végétől a legmagasabb hozamú, egy évre lekötött lakossági számlabetétek után legfeljebb 26 és fél százalék kamathoz juthat a befektető. Eközben a személyi és áruvásárlási hitelek kamatai a jövő hónaptól 31-32 százalékra mérséklődnek, s áprilistól a lakáskölcsönök kamatai is 30 százalék alá csökkennek.
– A Vám- és Pénzügyőrség lefoglalja a fizetésképtelen Kordax vagyonát, tehát érvényesíti zálogjogát a nagyvállalat összes ingóságára és ingatlanára. Korábban már zárolták ugyan a cég bankszámláit, ám azokon a több mint 20 milliárd forintos tartozás töredékére volt csak fedezet. A hatalmas összeget a cég olajforgalmazása után kellett volna befizetni egyrészt mint fogyasztási adót, másrészt mint késedelmi bírságot.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi