Február 16. – Péntek

Full text search

Február 16. – Péntek
– Az Országgyűlés honvédelmi bizottságának elnöke szerint felesleges aggodalmat keltett John White amerikai védelmi miniszterhelyettes kijelentése, amely szerint a boszniai békemisszió után is maradhatnak amerikai katonák Magyarországon. Mécs Imre megerősítette: még akkor is a parlament dönti el, hogy állomásozhatnak-e külföldi csapatok az országban, ha hazánk a NATO tagja lesz.
– A közoktatási miniszter megerősítette, hogy továbbra is érettségi tárgy lesz a magyar irodalom és a történelem.
– A dabasi önkormányzat határozatban tiltakozott az ellen, hogy a boszniai békeerők amerikai alakulatai használják a város közelében lévő táborfalvai lőteret.
– A kormány segítségét kérte Bács-Kiskun megye önkormányzata ahhoz, hogy megakadályozzák a Duna–Tisza közi homokhátság kiszáradását. Balogh László, a megyei közgyűlés elnöke elmondta, hogy a térségben mintegy másfél évtizede tartó vízhiány súlyos természeti katasztrófával fenyeget, a talajvíz szintje vészesen csökken.
– Szabadságvesztés kiszabását javasolta Szabó Albertre az ügyész. Vádbeszédében azt is indítványozta, hogy a bíróság a közügyektől is tiltsa el a Szabót, aki az időközben feloszlott Világnemzeti Népuralmista Párt alapítója volt. Hasonló büntetést kért a vád képviselője Györkös Istvánnak, a Magyar Nemzeti Arcvonal nevű szélsőséges szervezet vezetőjének. Az ügyész hangoztatta, hogy a két vádlott elkövette a közösség elleni izgatás bűntettét, amikor három éve több rendezvényen is a kisebbségek elleni gyűlöletre uszító előadást tartott.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi