Február 23. – Péntek

Full text search

Február 23. – Péntek
– A miniszterelnök a Legfelsőbb Bíróság véleményét kéri arról, hogy ki kell-e fizetnie a távozó pénzügyminiszter végkielégítését, mintegy 2 millió forintot. Horn Gyula egy fővárosi lakossági fórumon elmondta azt is, hogy Suchman Tamás privatizációs miniszter is azok között van, akiket felkért a pénzügyminiszteri tisztségre.
– Horn Gyula már másodszor tárgyalt az egyik pénzügyminiszter-jelölttel, Medgyessy Péterrel, aki a Magyar Befektetési és Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója. Medgyessy csak annyit árult el a háromnegyed órás beszélgetésből, hogy az bizalmas jellegű volt és amint egyértelmű döntés születik, azt a sajtóval is közlik.
– A köztársasági elnök szerint bővíteni kellene az Állami Számvevőszék hatáskörét. Göncz Árpád a testület munkaértekezletén kifejtette: a vizsgálatok sokszor nem tárnak fel jogsértést, csak tisztességtelenséget, amit az államfő szerint éppúgy büntetni kellene, mint a törvénytelenségeket.
– Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár fegyelmi tanácsa szerint nem történt törvénysértés, sem súlyos gondatlanság az úgynevezett CM-klinikák támogatásával kapcsolatban.
– Még februárban kiírják a pályázatot a budapesti Fórum Szálloda csaknem 95 százalékos részvénycsomagjára. A zárt pályázatra 15 szakmai befektetőt hívnak meg. A szálloda jegyzett tőkéje több mint 4 milliárd forint, gazdálkodása stabil, hitele nincs. A pályázati kiírás szerint a nyertesnek egy éven belül 2 milliárd forint tőkeemelést kell végrehajtania.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi