Január 2. - Kedd

Full text search

Január 2. - Kedd
– Egyhetes külföldi körútja során Taszárra látogatott az amerikai védelmi miniszter, William Perry.
– A Nemzetközi Valutaalap elismerte, hogy a tőkeműveletekben konvertibilis lett a forint. A pénzügyi szervezet washingtoni központja sajtóközleményben közölte: Magyarország elfogadta az IMF támasztotta követelményeket azzal, hogy nem kívánja korlátok közé szorítani a valutaműveleteket.
– Az MSZP Országos Választmányának elnöke, Vitányi Iván szerint a párt márciusi kongresszusán lehet ellenjelöltje Horn Gyulának.
– Aranyosapáti térségében átvágták a gátakat, mert a Tiszán igen lassú volt az apadás, és nem csökkent a gátakra nehezedő terhelés.
– Kifizették a Matáv-részvények vételárát. Az ÁPV Rt. kasszájába befolyt az a 850 millió dollár, amit a MagyarCom fizetett a Matáv 37 százalékos részvénycsomagjáért, a német–amerikai konzorcium már a cég 67 százalékát birtokolja. Az ÁPV Rt. részvénycsomagja 25 százalék plusz egy szavazatot érő hányadra csökkent.
– Április közepétől új vezetője lesz a Nemzetközi Valutaalap budapesti képviseletének. A magyar származású Kopits Györgyöt Mark Allen, az IMF osztályvezetője váltja fel a tisztségben.
– Magyarország néhány hét múlva már nem fogad újabb délszláv menekülteket. A hazai befogadótáborokban jelenleg 8,5 ezren tartózkodnak, az ő tartózkodási engedélyüket meghosszabbítják, ugyanakkor csökkentik állami támogatásukat, hogy így ösztönözzék őket a hazatérésre.
– Kirabolták Csepelen a Posta 2-es számú fiókját. Egy ismeretlen álarcos fegyverrel kényszerítette a postai alkalmazottat a kasszában lévő pénz átadására. A tettes 2 millió forinttal kereket oldott.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi