Január 24. – Szerda

Full text search

Január 24. – Szerda
– Szabó Iván, az MDF ügyvezető elnöke bejelentette: vállalja a megmérettetést Lezsák Sándorral szemben a pártelnökségért, de közölte: ha Für Lajos, az MDF mostani vezetője vállalja az újrajelölést, akkor ő visszalép a versengéstől.
– A Fővárosi Munkaügyi Bíróság a kötelező érdekegyeztetés elmulasztása miatt elmarasztalta Fodor Gábor volt művelődési minisztert és Török András volt helyettes államtitkárt. A két vezetőt a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete perelte be, amiért a tárca nem egyeztetett az idei költségvetési törvény tervezetéről.
– Kedvezményes bérletet válthatnak a közeljövőben az M3-as autópályát rendszeresen használó autósok – ígérte a közlekedési miniszter, Lotz Károly.
–Saját zsebükre dolgoznak a magyar–ukrán határon az úgynevezett személybiztosítási illetéket szedők. A budapesti ukrán nagykövetség sajtóattaséja, Szergej Borogyenko szerint feltételezhetően utazási irodák követelnek pénzt valószínűleg a vízum nélkül beutazó külföldiektől azon a címen, hogy gondoskodnak a védelmükről.
– A Független Jogász Fórum Bokros Lajosnak ítélte a Joghalál-díjat. Az idén először kiosztott Justizmord-díjjal a jogászok azt az állami vezetőt jutalmazzák, aki egy év alatt a legtöbbször sértette meg a jogállamiság elveit, és a legtöbb alkotmányellenes törvény elkészítéséhez járult hozzá.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi