Január 27. – Szombat

Full text search

Január 27. – Szombat
– Szilárdnak minősítették a szocialista-liberális koalíció helyzetét a kormánypártok parlamenti képviselőcsoportjainak vezetői.
– Bokros Lajos pénzügyminiszter szerint a jövő év legelején hozzá kell fogni az államháztartási reform végrehajtásához, ha a kormányzó pártok azt akarják, hogy az első eredmények még ebben a választási ciklusban észrevehetőek legyenek.
– Negatív rekordot hozott az elmúlt év a szülési statisztikában. 1995-ben 3 ezerrel kevesebb gyerek jött a világra, mint egy évvel korábban, és ez több évtizedes mélypontot jelent. A 25 évvel ezelőtti adatokkal összevetve 40 ezerrel született kevesebb gyerek 1995-ben. A Központi Statisztikai Hivatal kimutatása szerint tavaly a halálozások száma is 5 ezerrel csökkent, ezért a népesség természetes fogyása nem érte el a megelőző két év mértékét, ám a népességcsökkenés így is töretlen: 1980 óta 460 ezerrel vagyunk kevesebben Magyarországon.
– Átadták azt az új utat, amely tehermentesíti Taszár községet az amerikai békefenntartók nehézjárműinek hatalmas forgalmától. A másfél kilométer hosszú, 12 méter széles út a 61-es főközlekedési utat köti össze a taszári repülőtérrel.
– Százmillió forintos lakossági tartozás miatt időszakos melegvíz-korlátozásra készülnek Tatabányán, a vizet melegítő kft. elérte fizetőképessége határát, nem tud fűtőolajat vásárolni, készlete viszont csak néhány napra elegendő.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi