Január 6. – Szombat

Full text search

Január 6. – Szombat
– A kormány kész a parlamenti vitára a Boszniába induló magyar műszaki alakulat biztonságáról – közölte a külügyminiszter, miután három ellenzéki párt – a Független Kisgazdapárt, a Magyar Demokrata Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt – az Országgyűlés rendkívüli ülésének összehívását szorgalmazta ez ügyben. Kovács László azt mondta, hogy a kiküldendő magyar alakulat létszáma és fegyverzete megfelel azoknak az előírásoknak, amelyeket az Országgyűlés meghatározott, ezért a kormány nyugodtan áll egy parlamenti vita elé.
– A honvédelmi tárca szóvivője, Erdélyi Lajos úgy tudja, hogy a NATO körülbelül 250 békekatonát telepít Pécsre. Svéd, finn, norvég, dán és lengyel katonák is lesznek az északi dandár egységében.
– Politikai irányváltást és személyi változásokat szorgalmazott az MSZP baloldali tömörülése, amely attól tart, hogy ha a tavaszi kongresszuson minden marad a régiben, a szocialisták elveszítik a következő választásokat. Bokros Lajos pénzügyminiszter menesztését amiatt sürgették, mert ő mindent alárendel az adósságtörlesztésnek, és le akarja bontani a jóléti rendszer maradványait is. Máté László alelnök visszahívását azért szorgalmazta a vezető kormánypárt baloldali csoportja, mert szerintük elfogadhatatlan, hogy a dolgozók pártjának egyik vezetője egy multimilliárdos legyen.
– A mozgáskorlátozottak alkotmánysértőnek minősítették azt a kormányrendeletet, amely mindössze évi ötezer forintban állapítja meg közlekedési támogatásuk alapösszegét.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi