Január 8. – Hétfő

Full text search

Január 8. – Hétfő
– Az ellenzéki Magyar Demokrata Fórum és a Kereszténydemokrata Néppárt vezetői közölték: immár nem tartják szükségesnek a törvényhozás rendkívüli ülésének összehívását a magyar műszaki egység biztonságával kapcsolatos kérdések megvitatására. A Független Kisgazdapárt viszont kiállt korábbi követelése mellett.
– Kaposvár térségében egyre több környezeti kárt okoznak az ott állomásozó amerikai egységek nehézjárművei. A város elöljárói éppen ezért pénzügyi támogatást kértek a kormánytól.
– Vitányi Iván, az országos választmány elnöke elutasította a baloldali tömörülés követelését, hogy megszorító gazdaságpolitikája miatt váltsák le tisztségéből Bokros Lajos pénzügyminisztert és a milliárdos vállalkozó, Máté László mondjon le az alelnökségről. Nagy Sándor viszont megfontolásra érdemesnek tartotta Bokros kiszorítását a kabinetből. Szerinte a privatizációs többletbevételt az államadósság törlesztése helyett jobb lenne beruházásokra költeni.
– Magyar Bálint látogatást tett Bokros Lajosnál. A művelődési tárca januártól hivatalban lévő új vezetője meggyőzte a pénzügyminisztert arról, hogy a köz– és a felsőoktatási reformokból keletkező pénz az adott szférán belül maradjon.
– 65 éves korában elhunyt Grósz Károly. Az MSZMP volt főtitkárát, egykori kormányfőt gödöllői nyaralójában érte a halál. A kormány a rendszerváltás idejének ellentmondásos, de jelentős személyiségeként értékelte a politikust, aki évek óta visszavonultan élt. 1987–88-ban miniszterelnök, 1988-89-ben pedig az MSZMP főtitkára volt. Grósz Károly az MSZMP széthullása után a jogutód, a Munkáspárt tagja maradt, vezető tisztségeket azonban nem vállalt. A kormány bejelentette: az elhunyt családjával együtt gondoskodik a temetésről. Grósz Károlyt a Munkáspárt saját halottjának nyilvánította.
– A biztosítóintézetek bejelentették, hogy a kötelező biztosítás mellett a casco-szolgáltatás díjtételeit is drágítják. A Hungária 30–70 százalékkal készül emelni a tarifákat. Az ÁB–Aegon átlagosan 24, a Colonia 16-45 százalékkal akar többet kérni a járművek cascobiztosításáért.
- Feltehetően emberi segítséggel szabadult ki december végén a pécsi állatkert egyik ketrecéből egy farkas. A fenevad halálra mart egy aszszonyt és megsebesített egy állapotos nőt, valamint több gyermeket.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi